Новини

 

Всеукраїнська студентська олімпіада з географії

17.04.2012
На базі географічного факультету розпочалася Всеукраїнська студентська олімпіада з географії, яка проводиться відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 1324 від 18 листопада 2011 р., в якому Київський національний університет імені Тараса Шевченка призначений базовим вищим навчальним закладом.
Географічний факультет обрано не випадково, бо це лідер в галузі географічної освіти в Україні з підготовки фахівців з 4 напрямків, 11 спеціальностей і 21 спеціалізації, де на 8 кафедрах (фізичної географії та геоекології, географії України, землезнавства та геоморфології, економічної та соціальної географії, країнознавства та туризму, гідрології та гідро- екології, метеорології та кліматології, геодезії та картографії) працює потужний висококваліфікований науково-педагогічний персонал (25 докторів наук, професорів, 68 кандидатів наук), навчаються 90 аспірантів та 1600 студентів.
Метою олімпіади є виявлення, відбір та підтримка обдарованої студентської молоді, розвитку та реалізації здібностей студентів, стимулювання творчої праці студентів, педагогічних і науково-педагогічних працівників, підвищення якості підготовки фахівців, активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів.
В Україні 25 вузів здійснюють підготовку фахівців з вищою географічною освітою, де працює понад 100 докторів наук, чотириста тридцять кандидатів наук і 200 молодих викладачів.
Наказом Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка були створені оргкомітет і журі Олімпіади. Оргкомітет розробив програму проведення олімпіади та культурно-пізнавальних заходів.
До журі Олімпіади запрошені науково-педагогічні працівники географічного факультету, вчені наукових установ НАН України, науково-педагогічні працівники споріднених факультетів.
В Олімпіаді беруть участь 29 студентів 10 класичних і 39 студентів 15 педагогічних вузів України, які стали переможцями Олімпіади у вузах.
Всеукраїнську олімпіаду з географії відкрив голова журі, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка В.А.Бугров, який передав вітання учасникам олімпіади від Ректора університету академіка Л.В. Губерського. З привітанням до студентської молоді України звернувся декан факультету Я.Б. Олійник. Студентів також вітали народні артисти України брати Петро і Павло Приймаки, молоді артисти факультету.
Учасники олімпіади впродовж двох днів повинні виконати тестові завдання і дати розгорнуту відповідь на теоретичні питання з географії. Вони також мають виконати практичні завдання. За підсумками творчого змагання будуть визначені переможці.
Під час проведення Олімпіади студенти не тільки змагатимуться, демонструючи свої знання, а й ознайомляться з історичними місцями та культурною спадщиною Києва і відвідають національний музей архітектури та побуту «Пирогово».
















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024