Новини

 

Форум лідерів студентських та молодіжних організацій «Ломоносов - 2012»

13.04.2012
З 9 по 14 квітня 2012 року в рамках XIX Міжнародної молодіжної наукової конференції «Ломоносов» відбувся Форум лідерів студентських та молодіжних організацій «Ломоносов - 2012». Серед делегатів були представники Російського союзу студентських організацій та лідери наукових, студентських та молодіжних організацій країн СНД (зокрема, Україна, Казахстан, Вірменія). Українську делегацію представляли студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка: Казанцева Альона – заступник Голови Студентського парламенту університету та Гандзюк Ірина – секретар Студентського парламенту університету.
10 квітня відбувся Майстер-клас «Молодіжний науковий портал «Ломоносов» - міжнародна мережа молодих вчених» та Презентація проектів громадської організації «Молода інноваційна Росія».
11 квітня українська делегація прийняла участь у засіданні Молодіжної експертної ради молодих вчених країн СНД.
12 квітня відбувся Міжнародний круглий стіл «Система індустріальних грантів для студентських наукових колективів» та З’їзд студентських наукових товариств, під час якого країнами СНД (Україна, Казахстан, Вірменія, Росія) був представлений досвід діяльності студентських наукових товариств. Доповідь Казанцевої Альони, яка представляла на з’їзді Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, була високо оцінена учасниками з’їзду та отримала позитивні відгуки. В результаті було підписано три двосторонні договори про партнерство та співробітництво у галузі науки та освіти між Студентським парламентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Молодіжним громадським об’єднанням «Студентський союз Жетисуського державного університету імені Женсугурова», Студентським науковим товариством Єреванського державного університету, Студентським науковим товариством Міжнародного юридичного інституту. Делегацією, яка представляла Студентський парламент, було налагоджено зв’язки та обговорено перспективи подальшої співпраці з Координаційною радою у справах молоді у науковій та освітній сферах при Раді при Президенті Російської Федерації по науці, технологіям та освіті, Радою молодих вчених Академії наук республіки Узбекистан, Студентським науковим товариством Санкт-Петербурзького державного політехнічного університету, Студентським науковим товариством Белгородського державного університету, Студентським науковим товариством Рязанського державного медичного університету та Студентським науковим товариством Балтійського федерального університету імені І. Канта.
13 квітня 2012 року відбулося урочисте закриття XIX Міжнародної молодіжної наукової конференції «Ломоносов» та Форуму лідерів студентських та молодіжних організацій «Ломоносов - 2012», під час якого учасники домовилися про розширення і поглиблення співробітництва в галузі освіти та науки.




Альона Казанцева,
заступник Голови Студентського парламенту
Київського національного університету імені Тараса Шевченка




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024