Новини

 

Всеукраїнський студентський конкурс наукових робіт на факультеті соціології

27.03.2012
Четвертий рік поспіль факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка організовує проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Соціологічні науки». І цього року 15–16 березня факультет соціології гостинно відчинив двері для учасників підсумкової науково-практичної конференції, що відбувалася в рамках другого етапу II туру Конкурсу.
Цього року для участі у 2-му етапі конкурсу було надіслано більше 70 робіт із різних навчальних закладів України. Варто відзначити високий інтерес до соціологічної проблематики не лише тих, хто навчається за фахом «соціологія», а й студентів інших спеціальностей і спеціалізацій. Географія учасників конкурсу надзвичайно широка: це Львів і Донецьк, Луцьк і Житомир, Дніпропетровськ і Луганськ, Суми й Харків, Одеса та Київ, Черкаси і Миколаїв та багато інших міст України.
Для участі в підсумковій конференції 2 етапу конкурсу поважне журі, до складу якого увійшли фахівці із передових соціологічних центрів України - Києва, Луганська, Львова, Харкова та Інституту соціології НАН України, –дібрало 18 найбільш цікавих і яскравих студентських робіт.
Тематика, обрана студентами для самостійних наукових пошуків і досліджень найрізноманітніша. Це проблеми сучасного постмодерного мистецтва і фотографії, візуальна соціологія і соціологія масових комунікацій, ґендерна тематика і шлюбна поведінка, проблеми девіантної поведінки і формування середнього класу, актуальні питання урбаністичної соціології, а також традиційна для соціології проблематика обґрунтування вимірювання соціальних явищ.
Два дні засідань, що запам’ятались яскравими студентськими презентаціями, цікавими дискусіями, складними і каверзними запитаннями журі та блискучими відповідями учасників конференції, завершилися визначенням переможців.
Перші місця вибороли Нахабич Наталія з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Отріщенко Наталія з Львівського національного університету імені Івана Франка, Скляренко Катерина з Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Олександра Дейнеко, що представляла на конкурсі Харківський національний університет імені Василя Каразіна.
Звісно, переможцями стали всі учасники підсумкової конференції, які отримають дипломи Міністерства освіти і науки, молоді і спорту різного ступеня.


Тетяна Червінська,
доцент кафедри теорії та історії соціології,
відповідальний секретар галузевої конкурсної комісії


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024