Новини

 

Благодійний футбольний матч: студенти - VS викладачі

13.04.2012
Хто з вас, шановні студенти, ніколи не хотів поспілкуватись зі своїми улюбленими викладачами у неформальній атмосфері? Побачити цих суворих і безкомпромісних знавців права не у звичних офіційних костюмах, а скажімо, у … футбольній амуніції? А 11 квітня така можливість у вас була…
Цього майже теплого весняного вечора на спортивному стадіоні, що на вул. Маршала Якубовського, 7а, відбулася якщо не безпрецедентна, то принаймні вельми вагома подія – благодійний футбольний матч між командами викладачів юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка та студентів-мешканців «юридичного» гуртожитку №5. Організатор матчу – соціальний відділ Студентського парламенту юрфаку (голова – Юля Савчук). Гроші від проданих квитків підуть на закупівлю спортінвентарю для діток-вихованців дитячого будинку «Малятко».
Студентство грало у такому складі: Максимович Р. (капітан команди), Корнієнко А., Зик А., Жупанин А., Різник Ю., Ковалевський Д., Чорногоренко І., Алименко О. А ось команду суперника назвати на всі сто викладацькою, на жаль, не можна було. Адже викладачів у ній було тільки п’ять. Москалюк О.В. (капітан команди), Птащенко Д.С. (до речі, ідея провести такий благодійний футбол належала саме йому), Котенко М.В., Дубов Г.О., Максименко С. В.– ось викладачі, які зовсім не проти поганяти м’яча після пар. І оскільки більше охочих для цього діла не знайшлося, то доповнювати викладацьку команду були змушені наші студенти (Коцюруба С., Волинець Є., Білозуб М.). Арбітр – студент 1 курсу магістратури Юрій Горда.
Два тайми по півгодини – і результат такий: з переконливим рахунком 6:3 перемогу здобули студенти. Увага: усі три голи у студентські ворота забив… студент 3 курсу Міша Білозуб. Право грати у викладацькій команді він купив на благодійному аукціоні, котрий нещодавно відбувався у нас на факультеті. Щодо гри власне викладачів, то не без ризику висловити власну думку дилетанта з питань футбольної техніки, скажу, що мене вони не вразили. Кілька вдалих атак, контратаки, котрі, як правило, закінчувались на середині поля, ефектний пан Москалюк у шортах – здається, це все. Ще хочеться відзначити голкіпера викладацької команди – студента Сергія Коцюрубу. Хоч і пропустив 6 м’ячів, однак це не завадило дівчаткам-вболівальницям цілу гру кричати: «Коцюруба – ти найкращий!!!»
Матч пройшов без серйозних травм, червоних карток чи будь-яких інших ексцесів. Задоволеними грою залишились обидві команди.
Футбольний матч був би неповноцінним дійством, якби не було коментатора. Цю відповідальну роль взяв на себе студент 3 курсу Ільченко Олександр. Його проста, як фанера, і колоритна, як вересневий чорнобривець, балаканина (пробачте, коментування матчу) неодноразово примушувала наші трибуни вибухати щирим реготом.
До речі, про трибуни. Бажаючих викласти десятку і поспостерігати за матчем виявилось немало-небагато, а близько сорока душ. Причому, слід зазначити, що то були переважно дівчатонька (хм, чого б це?:)) Цікаво, що симпатії юних уболівальниць розділилися: одні тішили своєю відданою підтримкою колег-студентів, інші – улюблених гуру права. Натомість, позиція хлопців була однозначною – вболівали за студентство. Відтак, до вашої уваги кілька їхніх спільних ефектних кричалок: « «ТРЕБА ГОЛ!» (пищать дівчатка) – «ВИКЛАДАЧАМ!!!» (юнаки). «ВИКЛАДАЧІ!!!» (пищать дівчатка) – «ЗДАВАЙТЕСЬ!!!» (юнаки). ВИКЛАДАЧІ!!!» (пищать дівчатка) – «ДЕ ВИ? ВАС НЕ ВИДНО!!!» (Анатолій, дуууже активний уболівальник). До речі, приз за найактивніше вболівання – футбольний м’яч з автографами викладачів – отримав саме Анатолій Сибірьов.
Цей матч став чудовою можливістю як для студентів, так і для викладачів дещо абстрагуватись від правового поля й відірватись на футбольному. Дякуємо організаторам і футболістам, чекаємо подібних заходів у майбутньому.
Христина МІЩИШИН

Фотографи: Тетяна Дергалюк 1 курс,
Ігор Бєліцький 3 курс







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024