Новини

 

Програма імені Фулбрайта в Україні

28.03.2012
У рамках святкування 20-річчя діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні:
круглий стіл «Впровадження фулбрайтівського досвіду
в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка»

З 1992 року Програма імені Фулбрайта відчутно увійшла до культурно-наукового простору України. За двадцять років її діяльності понад 750 українців – науковців, викладачів й випускників вишів – проводили дослідження, стажувались й навчались в університетах США. Витворилася спільнота з добрими традиціями, глибоко укоріненими на засадничих цінностях людського існування, досвід кожного окремого представника якої – фулбрайтівця (так йменують себе випускники Програми) – є свого роду ферментом активізації інтелектуального життя в Україні. Фулбрайтівський досвід, набутий в американських університетах, зітканий з десятків, сотень різних напрацювань, досягнень й прагнень науковців, базований на живому спілкуванні «від людини до людини» й дискусійно-діалогічному обміні думками, спонукає робити порівняння й загострює бажання змін у стінах власних інституцій. Власне актуалізація фулбрайтівського досвіду й оцінка результатів його упровадження стануть предметом дискусії учасників круглого столу «Впровадження фулбрайтівського досвіду в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка».

Організатори круглого столу:
Програма імені Фулбрайта в Україні
Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Дата й час проведення: 3 квітня 2012 р. о 15:30

Місце проведення: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Червоний корпус, вул. Володимирська, 60, ауд. 204

Модератор дискусії – Олександр Гон, стипендіат Fulbright Scholar Program 2002/03, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Учасники:
Олександр Бірюков, експерт з міжнародного приватного права, стипендіат Fulbright Scholar Program 2000/01
«Досвід науковця: до і після Фулбрайта»

Сергій Слухай, фахівець у галузі економіки, стипендіат Fulbright Scholar Program 2000/01
«Значення американського досвіду для підвищення якості української університетської освіти»

Олена Каніщенко, фахівець з маркетингу, стипендіат Fulbright Scholar Program 1999/00
«Вища економічна освіта в умовах глобалізації»

Юрій Носік, експерт з інформаційного права, стипендіат Fulbright Scholar Program 2008/09
«Американська мрія в юридичній освіті»

Олександр Виноградов, фахівець у галузі психології, стипендіат Fulbright Scholar Program 1999/00
«Університет як креативне середовище: що з нами не так?»

Олександр Гон, фахівець з американської літератури, стипендіат Fulbright Scholar Program 2002/03
«Міжпредметні студії. Університет і місто».

Учасників круглого столу привітають директор Програми імені Фулбрайта в Україні Мирон Стахів, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імен Тараса Шевченка Петро Бех, президент Українського Фулбрайтівського товариства, стипендіатка Fulbright Scholar Program 1994/95, професор Київського національного лінгвістичного університету Наталія Висоцька.

Довідка
Програма імені Фулбрайта посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946, нині – у 155 країнах світу. За час існування Програми в Україні з 1992 року понад 750 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, більше 400 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею.

Серед випускників Програми імені Фулбрайта є двісті сімдесят два представники академічної спільноти Києва, з них п’ятдесят шість - з Київського національного університету імені Шевченка. Сто вісімдесят два американських фулбрайтівці проводили дослідження й читали лекції у київських вишах, двадцять вісім – у Київському національному університеті імені Шевченка. У даний час дванадцять американських стипендіатів перебувають у Києві: п’ять науковців та сім молодих дослідників, з яких один працює над фулбрайтівським проектом у Київському національному університеті імені Шевченка.

Більш детально на сторінці www.fulbright.org.ua

Справи біжучі, події, статті на сторінці Fulbright Ukraine у Facebook

Вероніка Алексанич
Координатор з інформації та реклами
Програма імені Фулбрайта в Україні
fulbright.aleksanyhc@gmail.com
valeksanych@fulbright.com.ua



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024