Новини

 

«Свобода і Соборність як чинники національної ідеї України»

22.03.2012
«Свобода і Соборність як чинники національної ідеї України»

22 березня 2012р. в Актовій залі Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття дводенної Всеукраїнської науково-практичної конференції «Свобода і Соборність як чинники національної ідеї України».
Участь у заході взяли віце-прем’єр міністр України Раїса Богатирьова, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Президент НАПН України Василь Кремень, Президент України (1991-1994) Леонід Кравчук, директор Українського інституту національної пам’яті Валерій Солдатенко, видатні вчені, ректори вищих навчальних закладів, представники провідних наукових установ, громадськості. Вступним словом конференцію відкрив ректор національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський.
Метою конференції є обґрунтування системи ідеологічних орієнтирів, що стали б надійним підґрунтям для об’єднання українського суспільства, формування спільних цінностей для різних його верств, соціальних прошарків, етнічних груп та конфесій.
Робота проходитиме у пленарних засіданнях: «Свобода і Соборність як чинники національної ідеї України» та «Український проект» в дискретному XXI столітті». 23 березня
учасники конференції працюватимуть у секціях: «Свобода і Соборність в українській історії», «Модернізація-шлях до нової якості життя», «Конституційний процес: втілення ідей демократії та республіканізму», «Виховання, освіта і наука-джерела пасіонарності гуманітарного розвитку суспільства», «Культура і поліетнічна спадщина України - відповідальність перед нацією», «Національна безпека в умовах глобалізації: виклики та загрози», «Гуманітарний розвиток України: проблеми, пріоритети і завдання».
В рамках конференції відбудеться презентація книг: «Україна в революційну добу» (автор В.Ф. Солдатенко), «Нариси історії української революції 1917-1921 роки» (автор В.Ф. Верстюк).




































































ФОТО: Юрія Тивончука/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024