Новини

 

Ректор Київського університету нагороджений медаллю П’єра Ферма за великий внесок у розвиток наукової співпраці між Києвом та Тулузою

19.10.2004
З 11 по 22 жовтня 2004 року в Тулузі проходить святкування 150-річчя з Дня народження видатного французького вченого-хіміка, лауреата Нобелевської премії Поля Сабатьє. З цієї нагоди проводилися урочисті засідання в Тулузькій академії наук та в Університеті Поля Сабатьє.

12 жовтня цього року в стінах одного з найошатніших палаців Тулузи Президент Тулузької академії наук та Хімічного Товариства Франції академік Арман Латт вручив ректору Київського Національного університету імені Тараса Шевченка академіку НАН України В.В. Скопенку медаль П’єра Ферма, академії наук, мистецтв та літератури. Професор Латт повідомив, що віднині професор Віктор Скопенко є дійсним членом найстарішої французької академії і відзначив, що така нагорода вручається ректору за його великий внесок у розвиток співпраці між Києвом та Тулузою, а також за його особистий науковий доробок в галузі координаційної хімії, оскільки його праці відомі в усьому світі.

13 жовтня на ранковому засіданні в Університеті Поля Сабатьє Віктору Скопенку було вручено медаль Поля Сабатьє. Президент університету Жан-Франсуа Сутеро сказав, що він дуже задоволений співпрацею двох університетів і відзначив заслуги в цьому ректора В.Скопенка. Вручена нагорода як раз і свідчить про особистий внесок Віктора Скопенка у розвиток двосторонніх зв’язків.

14 жовтня було підписано угоду між Київським Національним Університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Сорбонна Париж-4, якою передбачається співпраця між обома університетами.


Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024