Новини

 

Українсько-індійська весна

05.03.2012

2 березня 2012 року в стінах Інституту філології відбулося закликання українсько-індійської весни на честь переможців олімпіади з мови гінді.
Згідно з індійською традицією офіційну частину зустрічі було розпочато піснею, яку виконав народний ансамбль української музики Інституту філології «Роксоланія».
Переможців міжвузівської олімпіади з мови гінді, у якій взяли участь студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка та студенти Київського національно лінгвістичного університету, привітав посол Індії в Україні Раджів К. Чандр. Він подарував молодим науковцям фінансові призи за 1-ше та 2-ге місця.
Також були нагороджені викладачі мови гінді обох вишів: Катерина Довбня, Юрій Ботвінкін, Олена Гетман, Євгенія Каленченко, Євген Реутов, Владислава Бєсєдіна, Христина Гаврецька.
Продовжилося привітання знавців мови гінді веснянкою під акомпонемент дримби, джембе та «шуму води» у виконанні етно-гурту «Прелеста». Закликали індійську весну й танцювальні колективи «Накшатра» та «Шовковий Шлях». До речі, кожен індійських танець – це ціла історія, яка сягає міфологічного часу. Тому глядачі зачаровано слідкували за кожним рухом танцівниць, здогадуючись, що вони мають символічний зміст. Своїх колег привітала й студентка, заспівавши пісню англійською мовою, що розширило українсько-індійську зустріч весни до міжнародного масштабу.
Така плідна співпраця в освітній і культурній сферах України та Індії є наслідком тісного спілкування, що “несе радість, захоплення та обмін духовною енергією”. Міцну українського-індійську дружбу було продемонстровано закликанням спільної весни. “Адже друзі – це не лише ті, які роблять добру справу для когось, а й ті, які роблять добру справу разом”. Гармонійним завершенням вечора та закріпленням міжкультурної дружби стала пісня, виконана співробітником індійського посольства Індії Сураджем Шармою та українкою в сарі – Софією Смілянською.
Вітаємо переможців олімпіади та бажаємо їм нових творчих перемог!
І курс – Дмитро Беверакі, Тетяна Сакуренко;
ІІ курс – 1 місце – Каріна Розуменко, 2 місце – Яна Зарицька.
IV курс – 1 місце – Анна Перчун, 2 місце – Ірена Проців;
V курс (спеціалісти) – 1 місце – Наталія Базилінська.
VI курс (магістри) – 1 місце – Вікторія Шумкова.


текст: Олександра Борейчук,


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024