Новини

 

ПО ПЕРЕМОГУ ДО ЛОНДОНА

14.02.2012


Студенти економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка здобули перемогу на всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу інвестиційних досліджень Global Investment Research Challenge. Команда буде представляти Україну на регіональному етапі в Лондоні 15 березня 2011 року.

З 7 жовтня 2011 року по 24 січня 2012 року за ініціативою Українського товариства інвестиційних професіоналів CFA Ukraine було вдруге проведено Всеукраїнський конкурс з інвестиційного аналізу, що є першим етапом у відборі учасників до міжнародних змагань Global Investment Research Challenge, які щорічно проводяться міжнародною некомерційною організацією CFA Institute, що об’єднує спеціалістів інвестиційної справи та надає відзнаки CFA та CIMP.
Головною метою конкурсу є навчання студентів світовій практиці інвестиційного аналізу, розвиток їхніх аналітичних здібностей та презентаційних навичок.
За умовами конкурсу команди, що складаються з 3-5 студентів від кожного вищого навчального закладу, готують звіт щодо інвестиційної привабливості української публічної компанії ( у цьому році об’єктом дослідження конкурсантів стала компанія “MIlkiland N.V.”) та презентує результати своїх досліджень перед кваліфікованими членами журі.
У першому етапі конкурсу взяли участь команди студентів із провідних вищих навчальних закладів Києва, Львова, Чернігова, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Одеси, Полтави та Сум.
Перед написанням звіту менеджер з питань взаємодії з інвесторами компанії “MIlkiland N.V.” Сергій Трифонов зробив презентацію компанії та відповів на запитання конкурсантів. Після чого протягом двох місяців кожна команда мала змогу консультуватися з досвідченими аналітиками провідних інвестиційних та аудиторських компаній України (Adamant Investment, AYA Capital, Baker Tilly Ukraine, BG Capital, Concorde Capital, Dragon Capital, Deloitte, Ernst&Young, Kinto, KPMG, AMC NIKO, Phoenix Capital, PriceWaterhouseCoopers).
Підготовлені звіти конкурсантів оцінили та прокоментували досвідчені спеціалісти з компаній Adamant Investment, AYA Capital, Baker Tilly Ukraine, BG Capital, Concorde Capital, Dragon Capital, Deloitte, Ernst&Young, Kinto, KPMG, AMC NIKO, Phoenix Capital та PriceWaterhouseCoopers.
За результатами першого етапу до фіналу конкурсу увійшли команди студентів із 7 університетів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київської школи економіки (KSE), Донецького національного технічного університету, Національного університету України “Києво-Могилянська академія”, Харківського національного економічного університету, Чернігівського державного технологічного університету.
Фінал конкурсу відбувся 24 січня 2012 року у концертному залі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де з вітальною промовою виступили віце-президент Українського товариства інвестиційних професіоналів CFA Ukraine Ростислав Шманенко та генеральний директор AYA Capital Юрій Вітренко. Після відкриття конкурсу команди-учасники англійською мовою презентували результати досліджень та відповідали на запитання кваліфікованих членів журі, до складу якого увійшли керівники аналітичних та інвестиційних департаментів компаній AYA Capital, Concorde Capital, Dragon Capital, KPMG, Eavex Capital, Milkiland N.V.
За сукупною оцінкою, отриманою командами за письмову роботу та за презентацію у фіналі конкурсу переможцем визнано команду Київського національного університету імені Тараса Шевченка, до складу якої війшли 5 студентів: Шелякін Станіслав (4 курс, спеціальності «Економічна теорія»), Демчук Ірина (1 курс магістратури, спеціальності «Фінанси і кредит»), Тетерук Ольга (1 курс магістратури, спеціальності «Фінанси і кредит»), Потапенко Ілля (1 курс магістратури, спеціальності «Економічна кібернетика») та Мягкий Олександр (2 курс магістратури, спеціальності «Економічна теорія»).
Здобути перемогу студентам допомогли керівник команди від університету – к.е.н., доцент кафедри фінансів Любкіна Олена, та наставник від інвестиційної компанії Dragon Capital – віце-президент департаменту інвестиційно-банківських послуг Макушенко Іван.
Друге та третє місця посіли відповідно команди Київської школи економіки та Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.
Крім того, членами журі конкурсу було оголошено декілька номінацій, переможцями у яких визнано команди з наступних вузів:
- Київський національний університет імені Тараса Шевченка – у номінації «За кращий звіт», що надавала аудиторська компанія Ernst&Young, у номінації «За кращу командну роботу» від інвестиційної компанії Dragon Capital.
- Чернігівський державний технологічний університет – у номінації «За найефективніше співробітництво з компанією» від компанії Milkiland N.V.
- Київська школа економіки – у номінації «За найефективніше співробітництво з компанією» від компанії Milkiland N.V., у номінації «За кращу командну роботу» від інвестиційної компанії Dragon Capital.
- Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – у номінації «За кращу презентацію» від компанії KPMG, у номінації «За кращу командну роботу» від інвестиційної компанії Dragon Capital.
Команда від Київського національного університету імені Тараса Шевченка буде представляти Україну на міжнародних змаганнях 15 березня 2012 року у місті Лондон.

Довідка про CFA Ukraine
CFA Ukraine – Українське товариство інвестиційних професіоналів, яке об’єднує більше 200 представників інвестиційної професії в Україні. CFA Ukraine входить у міжнародну мережу організацій глобальної асоціації інвестиційних професіоналів CFA Institute.
Місією CFA Ukraine є впровадження найвищих стандартів етики, освіти і професіоналізму в інвестиційній сфері України. Основна мета – об’єднання інвестиційних професіоналів, забезпечення їхнього постійного навчання та соціальної єдності, а також підвищення рівня обізнаності в Україні про кваліфікацію CFA, як про глобальний стандарт інвестиційної професії.
Детальніша інформація про CFA Ukraine доступна на сайті: www.cfaukraine.org/




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024