Новини

 

Міжнародна Жаутиківська олімпіада

07.02.2012
Команда Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка у січні цього року брала участь у VIII Міжнародній Жаутиківській олімпіаді з фізики, математики та інформатики, що проходила у м. Алмати (Казахстан). Особливість цієї олімпіади полягає у тому, що повноправним учасником її може бути команда з трьох математиків, двох фізиків та двох інформатиків , які навчаються у одній школі. Тобто це єдина міжнародна олімпіада спеціалізованих середніх освітніх закладів світу, де немає обмежень на кількість команд з однієї країни. На цю олімпіаду приїздять команди з Росії зі шкіл Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірська та Катеринослава, з Болгарії, зі шкіл Софії та Пловдива, з Білорусії, Молдови, Монголії, Індонезії, Індії, Румунії, Грузії,Німеччини та інших країн. У 2012 році у VIII Міжнародній Жаутиківській олімпіаді брали участь 54 команди з 18 країн світу. На жаль, Україна була представлена лише командою нашого ліцею. Ми беремо участь у Жаутиківських олімпіадах з 2007 року.
У цьому році наша команда посіла третє командне місце – бронзова медаль, шосте абсолютне місце з 54 команд, що приїхали з 18 країн (343 учасника).
У персональному заліку учні нашого ліцею отримали шість медалей: фізика, золото - Сівак Володимир; бронза – Луценко Євгеній; інформатика, срібло - Богун Владислав; бронза - Кожухівський Віталій; математика ,бронза –Міринец Роман, Фатенко Владислав.
Адміністрація , педагогічний та учнівський колектив висловлює
вдячність всім ,хто підтримав команду УФМЛ. Це викладачі механіко-математичного факультету, факультетів кібернетики, радіофізики та фізики, які проводили заняття з членам команди. Особлива вдячність спонсорам: фірмі «Мілкіленд» ТМ «Добряна», фірмі «F-f» .

Сподіваємося , що і надалі учні УФМЛ гідно представлятимуть нашу країну на різних Міжнародних інтелектуальних змаганнях.
К.Й.Давидова





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024