Новини

 

Французькі курсанти проходять мовне стажування у ВІКНУ

01.02.2012
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відповідно до рішення першого заступника Міністра оборони України та Плану двостороннього співробітництва між оборонними відомствами України та Французької Республіки на 2012 рік розпочали стажування курсанти Загальновійськового училища Збройних сил Французької Республіки Сен-Сір Коеткідан молодші лейтенанти Жан-Крістіан Сімон та Брюно Стеймле.
Метою перебування курсантів Французької Республіки є мовне стажування та ознайомлення із системою підготовки військових фахівців у Військовому інституті.
У перший день для гостей було проведено брифінг, присвячений історії створення інституту, його розбудові, структурі та організації навчально-виховного процесу, унікальній системі інтеграції цивільної та військової складових підготовки військових фахівців, яка існує у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Французькі курсанти ознайомились із навчально-матеріальною базою факультету іноземних мов та військового перекладу, на якому вони проходитимуть стажування.
Програмою перебування військовослужбовців Збройних сил Французької Республіки у Військовому інституті передбачено проведення занять, які присвячені історії України, розвитку її Збройних Сил, культурі та побуту нашого народу. Також французькі курсанти відвідають музеї та історичні місця столиці України.
Проведення зазначеного стажування є яскравим прикладом плідної співпраці між Військовим інститутом та Апаратом аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні, яка бере початок із 1995 року. Вже п’ятий рік поспіль курсанти Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки мають змогу не лише покращити мовну підготовку, а й ознайомитись із кращим Університетом країни, у стінах якого здобувають профільну вищу освіту курсанти Військового інституту.



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024