Новини

 

4 лютого PinchukArtCentre проведе лекцію канадського фотографа Джеффа Волла

01.02.2012
PinchukArtCentre запрошує на лекцію Джеффа Волла, яка відбудеться в рамках його першої у Східній Європі персональної виставки під назвою «Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна». Лекція відбудеться в суботу, 4 лютого 2012 року, з 16:00 до 18:00 в актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60, червоний корпус)

На лекції Джефф Волл представить свої роботи та технології, які він використовує в процесі творчості, супроводжуючи свою розповідь добіркою наочних матеріалів. Слухачі ознайомляться з історією створення проектів митця, а також його творчістю та художньою стратегією в цілому. Після лекції художник відповість на запитання присутніх.

Видатний канадський фотограф Джефф Волл завжди захоплювався масштабними живописними полотнами – картинами, які окремо розташовуються на стіні і розкривають перед нами щось унікальне і важливе – та привніс їх властивості у фотографію. Деякі з його проектів містять прямі посилання на знакові картини, таким чином увиразнюючи зв’язок між різновидами мистецтва.

Джефф Волл найбільш відомий своїми фотографічними зображеннями, підсвіченими у лайт-боксах. Його теми варіюються від «майже документальних» побіжних поглядів на міське і приміське повсякдення до детально розроблених, штучно сконструйованих зображень.

Волл працював з новими цифровими візуальними технологіями від початку 1990-х рр. Вони розширили його мистецьку практику і дозволили працювати з такими формами фотомонтажу, які були майже неможливими до початку використання комп’ютерів в царині фотографії. Його монтаж непомітний, а картини завжди здаються єдиними і цілісними.

Лекція Джеффа Волла відбувається за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Експозиція Джеффа Волла під назвою «Фотографія: у світлі, чорна, кольорова, біла і темна» складається з 17 фоторобіт та 7 лайт-боксів. Вона розташована на 2-му та 3-му поверхах арт-центру і буде відкрита для відвідувачів з 4 лютого до 1 квітня 2012 року.

Зважаючи на обмежену кількість місць, прохання зареєструватися на захід завчасно за тел. +38 044 590-08-58 або за електронною адресою info@pinchukartcentre.org

До уваги представників ЗМІ:

З питань стосовно акредитації на фото та відео зйомку події, будь ласка, звертайтеся в прес-службу за електронною адресою press@pinchukartcentre.org

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024