Новини

 

10-ти річчя Асоціації працівників музеїв технічного профілю

29.01.2012
27 січня в Державному політехнічному музеї НТУУ «КПІ» було відзначено 10-ти річчя Асоціації працівників музеїв технічного профілю. В оновленому приміщенні музею зібрались представники київських, харківських та миколаївських музеїв історії різних галузей науки і техніки, Національного космічного агентства України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Обговорювались наболілі питання сучасного стану цих не дуже поширених сьогодні в Україні музеїв, здобутки і можливості Асоціації, плани на майбутнє та розширення партнерства Асоціації як з українськими організаціями та інституціями так і з закордонними колегами.
Асоціація працівників музеїв технічного профілю виникла в стінах КПІ, саме там сьогодні працює єдиний в Україні політехнічний музей, один з небагатьох музеїв ВНЗ, який має державне фінансування і великий штат працівників. За десять років Асоціація об’єднала навколо себе багатьох небайдужих до збереження історії розвитку науки і техніки в Україні, надала методичну допомогу існуючим музеям при підприємствах, допомогла становленню з невеликих колекцій нових музеїв. Завдяки організованим Асоціацією міжнародним науково-практичним конференціям, що проходять двічі на рік, поширюється інформація про унікальні наукові і технічні колекції, поглиблюється їхнє всебічне вивчення, налагоджуються міжнародні професійні контакти.
На жаль, поки що в цій Асоціації не так багато представників музеїв вищих навчальних закладів. З нашого університету лише Астрономічний музей при Астрономічній обсерваторії представляє наукові колекції університету.
Асоціація самим своїм існуванням ще раз підтверджує слова відомого барда, що вже став афоризмом - лише «взявшись за руки», можне не згинути поодинці. Особливо в наш складний час.


Лілія Казанцева
н. сп. Астрономічної обсерваторії КНУТШ
Астрономічний музей,
член Правління Асоціації працівників музеїв технічного профілю



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024