Новини

 

Олімпіада з географії для школярів

17.01.2012
Олімпіада з географії для школярів

Олімпіада з географії на географічному факультеті
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Географічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2012 році проводить олімпіаду з метою виявлення обдарованої молоді, яка бажає отримати вищу географічну освіту.

Олімпіада проводиться у два тури – заочний та очний. За рішенням робочої групи з проведення Олімпіади з географії на географічному факультеті термін надіслання відповідей заочного туру до 01 квітня! Очний тур пройде на географічному факультеті 21 квітня (субота) одночасно з «Днем відкритих дверей», під час якого абітурієнтам та їх батькам буде представлено кафедри та їх науково-навчальні спеціалізації.

Відповіді на питання заочного туру , а також поштовий конверт із маркою та своєю зворотною адресою необхідно надіслати на географічний факультет до 01 квітня 2012 року за адресою: Україна, 01601 МСП, м. Київ, вул.Володимирська, 64, к.35, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Оргкомітет Олімпіади (географічний факультет). Листи, які будуть відіслані після 01 квітня (згідно дати на штемпелі поштового відділення) до розгляду комісії прийняті не будуть.

Завдання заочного туру конкурсанти повинні виконувати власноруч у зошиті, на титульному аркуші якого наклеюється анкета учасника олімпіади(дивись нижче). Після розгляду комісією рішень завдань заочного туру учасникам олімпіади будуть розіслані запрошення для участі в очному турі.

До очного туру олімпіади допускаються також особи, які не брали участь в заочному турі (без нарахування балів за заочний тур).

Очний тур олімпіади буде проведено 21 квітня 2012 року на географічному факультеті (м. Київ, проспект Глушкова, 2а).

Реєстрація о 900 – в ауд. 102
Початок о 1000

Учасники другого (очного) туру олімпіади повинні брати з собою поштовий конверт із маркою та зворотною адресою. Обов’язково треба мати із собою паспорт. Тільки у виняткових випадках (наприклад, учню ще не виповнилось 16 років) може бути дозволено взяти участь в очному турі за пред’явленням учнівського квитка. Для отримання такого дозволу треба подати відповідну заяву із поясненням причин відсутності паспорта. Бажано робити це заздалегідь, щоб не чинити затримок на очному турі (рекомендується надсилати таку заяву одночасно із розв’язками задач заочного туру).

На очний тур олімпіади географічного факультету будуть винесені завдання з географії, Конкурсні завдання очного туру є письмовими, формулюються на основі завдань державної підсумкової атестації Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України для загальноосвітніх шкіл, а також включають оригінальні завдання, розроблені викладачами географічного факультету. Роботи учасників шифрують ся, їх анонімна перевірка здійснюється комісією, складеною з викладачів географічного факультету та досвідчених вчителів шкіл (за поданням Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації). Тривалість роботи над конкурсним завданням – 2-2,5 години.
ЗАВДАННЯ
заочного туру Олімпіади – 2012
Київського національного університету імені Тараса Шевченка
для школярів
Предмет – географія
(секція географічного факультету)



1. Фізико-географічне значення руху землі.
2. Робота текучих вод.
3. Загальна циркуляція атмосфери.
4. Фізико-географічний огляд Антарктиди.
5. Господарське використання грунтів.
6. Типи міських поселень України.
7. Географія чорної металургії України.
8. Сучасна політична карту Європи. заказать
10. Промисловість Німеччини. Chanel с гарантией. и другое












АНКЕТА УЧАСНИКА ОЛІМПІАДИ:

Прізвище _________________________________________________________

Ім’я ______________________________________________________________

По батькові ________________________________________________________

Домашня адреса(із зазначенням поштового індексу):
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Навчальний заклад (область, місто/село, номер школи, клас):
____________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер домашнього(або контактного) телефону:
____________________________________________________________________________________________________________________________________









Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024