Новини

 

Круглий стіл на кафедрі слов’янської філології

26.12.2011
23 грудня на кафедрі слов’янської філології Інституту філології відбувся круглий «Фразеологія: слов’янські мовні паралелі».
Фразеологізми, без яких не можливо скласти повноцінне уявлення про будь-яку мову, є вдячною та цікавою темою для дослідження. Багато студентів залюбки обирають її для курсової, бакалаврської та магістерської робіт. Зважаючи на недостатність наукових праць у цій сфері, викладачі кафедри слов’янської філології (Деян Айдачич, Стеблина-Рудякова Леся Миколаївна, Чмир Олена Романівна та Дзюба Олена Іванівна) зібрали студентську аудиторію, яка цікавиться даною проблематикою.
Розпочалося засідання круглого столу з виголошення доповідей студентів. Аналізуючи їхні відповіді, викладачі вказували на неточності у виступах молодих науковців та давали поради: «Якщо взявся за справу, до того ж, недосліджену до сих пір, то доведи її до кінця»; «Не бійтеся думок попередників чи наступників, а просто досліджуйте» (Деян Айдадич).
Варто також зауважити, що така форма роботи зі студентами (круглий стіл) є дуже ефективною. Вона дозволяє створити наукову атмосферу практичного заняття й призвичаїти студентів до дослідницької роботи.

Олександра Борейчук,
прес-центр Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024