Новини

 

День відчинених дверей в Інституті філології

19.12.2011
15 грудня 2011 року Інститут філології відчинив двері для абітурієнтів. На зустрічі були присутні директор інституту Григорій Фокович Семенюк, заступники директора, представники 32 кафедр інституту, заступник голови предметної комісії (О.В. Бас-Кононенко) та відповідальний секретар приймальної комісії (С.М. Різник).
Запрошеним абітурієнтам та їхнім батькам Григорій Фокович розповів про те, що Інститут філології є одним із найбільших і наймолодших підрозділів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Минулого року інститут лідирував за кількістю прийнятих заяв, але, за словами директора, «заява – це ще не абітурієнт, бо людина має право подавати документи на три спеціальності». Тому він порадив «вибирати те, що ближче до душі», і зразу подавати до обраного закладу оригінал атестату. Саме така стратегія абітурієнта свідчить про серйозність його намірів і буде врахована для тих, хто хоче навчатися у стінах Жовтого корпусу.
Григорій Фокович наголосив також на тому, що всі студенти-філологи вивчають іноземну мову, тому після закінчення інституту мають можливість влаштуватися на роботу будь-де. Підвищенню кваліфікації вихованців закладу сприяє також їх стажування за кордоном, у країнах Сходу та Заходу. Така мовна практика є дуже ефективною, оскільки дозволяє отримувати досвід безпосереднього спілкування з носіями мов, які студенти вивчають.
У найбільших планах Інституту філології – запровадження «подвійних дипломів». Це дасть студентам можливість одночасно отримувати диплом українського вишу й університету Франції, Англії, Іспанії тощо.
Нововведенням 2011 року є електронна віддалена реєстрація, яка дозволяє абітурієнтові з регіону подати заявку на вступ до Інституту філології без поїздки до Києва.
Після виступу дирекції інституту всі гості отримали можливість поставити хвилюючі для них запитання з приводу забезпечення майбутніх студентів гуртожитками, вивчення третьої мови, конкурсу на місця тощо. Після офіційної частини заходу директор запросив абітурієнтів та їхніх батьків на концерт з нагоди Дня першокурсника, який відбувся одразу потому.
Інститут філології вже чекає майбутніх світил українського Парнасу! Приходьте!
За додатковою інформацією про вступну кампанію у 2012 році звертатися за адресою: м. Київ, бул. Т.Шевченка, 14, Інституту філології або за тел. 239-33-02.

Олександра Борейчук,
Інституту філології





















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024