Новини

 

Валерій Григорук: «єдність трьох факторів – запорука успіху»

07.12.2011
У рамках проголошеного Указом Президента України року освіти й інформаційного суспільства, на базі Сумського державного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Наукова діяльність у поєднанні з сучасними інформаційно-комп’ютерними технологіями – головний чинник інноваційного розвитку вищої освіти».

Проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Валерій Григорук взяв участь у роботі конференції і, повернувшись, розповів про її результати.

«У Сумському державному університеті 30 листопада – 2 грудня 2011року відбулася представницька міжнародна наукова конференція присвячена надзвичайно актуальній проблемі сьогодення. Розглядались інноваційні процеси в освітянському і науковому просторі вищих навчальних закладів» – зазначив Валерій Іванович.

За його словами, якщо розглядати сучасну модель університету – то це три сторони трикутника нерозривно між собою поєднаних: освіта, наука, інновації. На конференції йшлося про те, яким чином це поєднати, щоб підготувати фахівця, потрібного саме сьогодні. Проректор підкреслив, що перший заступник Міністра освіти і сім’ї, молоді та спорту Євген Суліма, який взяв участь в конференції, звернув увагу на те, що виникає потреба у спеціалістах, які готові ефективно працювати у бізнесі інформаційних технологій, а якісна підготовка фахівців у вишах можлива за умови впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес.

«Йшлося також і про те, що необхідно активніше запроваджувати спільні міжнародні програми з підготовки магістрів, кандидатів наук», – зауважив він. Обговорили учасники конференції питання ефективної реалізації наукових розробок у виробництві.

Підсумовуючи роботу, учасники відзначили динамічний розвиток науково-дослідної роботи та інформаційно-комп’ютерних технологій у вищих навчальних закладах України. Конференція прийняла рішення, у якому зазначено, що сьогодні університети повинні спрямувати зусилля на подальше зміцнення єдності трьох процесів – освітянського, наукового інноваційного.

Поділився Валерій Іванович не лише підсумками роботи конференції, а й враженнями від поїздки загалом: «Сумський державний університет вражає чіткою організацією навчального процесу, акуратністю і порядком в навчальних аудиторіях, лабораторіях. Потужний електронний ресурс має бібліотека вишу», – відзначив проректор.

Відвідав проректор також бібліотеку Української академії банківської справи. Перша особливість бібліотеки – вільний доступ. Відвідувач може самостійно взяти потрібну книгу, журнал. Все розставлено в алфавітному порядку на відповідних стелажах сучасного дизайну. Якщо якісь книги треба забрати з собою, їх записують не у формуляр, а мають відповідне обладнання, яке зчитує штрихкод книги і автоматично заносить на картку читача.

Приємно вразило й те, що на видних місцях у бібліотеці знаходяться книги наших професорів які вийшли зовсім недавно: Копійки В. В., Базилевича В. Д., Пікус Р. В. та низки інших наших науковців, які пишуть на економічні теми.

Тетяна Воротняк


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024