Новини

 

Обумовлені питання подальшої співпраці в сфері освіти між Україною та Узбекистаном

29.06.2004
Президент Республіки Узбекистан Іслам Карімов 22 червня прийняв в резиденції Оксарой ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Віктора Васильовича Скопенка. Керівник Узбекистану відзначив послідовний розвиток зв'язків між вищими навчальними закладами Узбекистану й України, та підкреслив, що для будь-якої країни почесно співпрацювати з таким престижним вузом, як Київський національний університет.

Київський університет установив міцні зв'язки з вищими освітніми закладами Узбекистану, зокрема, з Національним університетом Узбекистану імені Мірзо Улугбека. Проводяться спільні наукові дослідження, підвищення кваліфікації викладачів, налагоджений обмін студентами.

Віктор Васильович Скопенко подякував Ісламу Карімову за прийом і повідомив, що за великі заслуги в розвитку узбецько-українських відносин, безцінний внесок у розширення співробітництва вищих навчальних закладів країн, постановку підготовки кадрів на рівень державної політики, що виявляє турботу в цій сфері, Вчена рада Київського національного університету прийняла рішення про присвоєння Президенту Ісламу Каримову звання Почесного доктора. В урочистій обстановці керівнику держави був вручений відповідний диплом.

Президент Іслам Карімов висловив подяку за увагу, наголосив, що це звання є визнанням успіхів двосторонніх відносин у сфері освіти, Національної програми по підготовці кадрів і разом з тим – досягнень, проведених в Узбекистані широкомасштабних реформ.

Також Віктор Скопенко зустрівся з міністром вищої і середньої фахової освіти Республіки Узбекистан Рустамом Касімовим. У ході бесіди сторони обговорили питання подальшого розвитку співробітництва в сфері освіти між двома країнами.

На зустрічі з ректором Національного університету Узбекистану імені Мірзо Улугбека Турабеком Долімовим відбувся обмін думками про подальше зміцнення співробітництва між двома вищими навчальними закладами.

Вікторові Васильовичу Скопенку присвоєне звання Почесного доктора Національного університету Узбекистану.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024