Новини

 

1+4 = ІЖ

02.12.2011
Передання навчальної естафети від четвертого до першого курсу в Інституті Журналістики вже стало традицією. Кожного року перший курс знайомиться, співпрацює і водночас змагається з четвертим. Вони разом створюють свято «1+4», на якому «молодняк» представляє себе, тобто відбувається посвята вчорашніх школярів у майбутніх журналістів, а 4 – прощається з інститутом, розповідаючи, як вони провели свої студентські роки, дає своєрідні настанови «баульчикам пера». Ця традиція мала місце і цього року в нашому інституті – 29 листопада.
Концепція цьогорічного виступу першокурсників була цікавою, хоча дещо нагадувала минулорічний захід, можливо,причиною стало те, що традиційно у підготовці допомагає першому курсу другий. У центрі всіх подій, що відбувалися на сцені, були герої фантастичного фільму – Гаррі Поттер, Герміона та Рон. Вони прилетіли з Хогвардсу, аби вступити до Інституту Журналістики, знайомляться зі студентами, викладачами, відчувають на собі ту творчу атмосферу, яка переповнює інститут, і врешті-решт залишаються тут навчатися. Виступ «першачків» був насичений жартами, піснями, танцями. Вони зробили пародію на відоме телешоу, перейменувавши його на ІЖ-фактор, пародіювалися й викладачі інституту, які були у ролі суддей конкурсу. На завершення журналісти-початківці подарували глядачам пісню (перероблену на власний лад пісню Ані Лорак «А далі»).
Звичайно, під час виступу 4 курсу теж не обійшлося без жартів, випускники влаштували все у формі прощання, вони давали поради своїм наступникам у жартівливій формі, співали, танцювали, грали на роялі, одним словом – показували себе у всій красі, демонстрували усі свої таланти. Усе це створювало в залі дуже дружну атмосферу, усі сміялися, підспівували, а дехто навіть пританцьовував.
Як показує практика, після цієї своєрідно посвяти-прощання, перший курс не перестає черпати досвід від четвертого, який в свою чергу радо ним ділиться і заряджається завзятістю молодих студентів.














Ярмола Наталія
Фото: Штець Ольга


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024