Новини

 

Студенти юридичного факультету прагнуть солодких поцілунків!!!

19.11.2011
«Студенти юридичного факультету прагнуть солодких поцілунків!!!», – такий незвичайний висновок зробили організатори акції до Дня боротьби з тютюнопалінням!
18 листопада 2011 року студентами соціального відділу студентського парламенту юридичного факультету у червоному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка проводився захід, метою якого було вкотре нагадати громадськості, і студентам юридичного факультету зокрема, про негативний вплив тютюнопаління на здоров’я самих курців та тих, хто їх оточує.
В рамках заходу організатори акції обмінювали у студентів цигарки на цукерки зі застереженнями та побажаннями. Найбільше зацікавили як студентів, так і викладачів, які теж взяли участь в акції, цукерки з надписами: «Поцілунки після цукерок солодші, ніж після цигарок» та « Цілуватись після цукерок смачніше», - тож організатори заходу подейкують: «Студенти юридичного факультету прагнуть солодких поцілунків!!! Й не лише студенти !!!»
В приміщенні червоного корпусу були розвішані повідомлення про шкідливий вплив паління, адже науковці відзначають:
- хронічний бронхіт у тих, що палять реєструється в 5-7 разів частіше, ніж у некурящих;
- тютюн і тютюновий дим містять більше 3000 хімічних сполук, деякі з яких є здатними пошкодити генетичний матеріал клітини і викликати зростання ракової пухлини;
- ті, що палять занедужують інфарктом міокарда в 2-8 разів частіше, ніж некурящі;
- 95% курців після перенесенного інфаркту міокарда відразу кидають палити;
- щороку близько 30 тисяч людей вмирають тільки від пасивного куріння (чи дорогі Вам Ваші близькі ?).
Звичайно цинізм та зверхність супроводжують будь-яку ініціативність, часто курці негативно відповідають на намагання оточуючих відлучити їх від паління, чим пригнічують бажання останніх допомогти. Проте багато-хто йде на зустріч таким спробам, адже кількість, тих, хто за власним бажанням та ініціативою, без будь-якого на те обов’язку, прагнуть допомогти та зберегти Ваше здоров’я, надто мізерна.
Англійський союз лікарів підрахував, що кожна викурена цигарка скорочує життя на 5-6 хвилин. Людина, котра вживає в день по 10 і більше цигарок, навмисно скорочує власне життя на 6 років. За час акції було роздано близько 400 цукерок, - тож якщо вірити Англійському союзу лікарів, то один день акції продовжив життя нашим студентам на дві з половиною доби (2400 хвилин).
«Кидайте» не коханих, а палити!
Відмовляйтесь не від солодощів, а від шкідливих звичок!
Припини палити сьогодні♥)
Романюк Юлія
учасник соціального відділу СПЮФ









ФОТО: Юрія Тивончука/Прес-центр КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024