Новини

 

У гостях у філологів – Mitsubishi Corporation

11.11.2011
10 листопада 2011 року відбулася чергова зустріч студентів і викладачів Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка з керівником європейського філіалу відомої міжнародної компанії Mitsubishi Corporation, паном Терадою Тецуо. На зустрічі також були присутні керівник представництва Mitsubishi Corporation в Києві Усукі Муцумаро, керівник представництва Mitsubishi Corporation в Москві Накадзато Макото та керівник представництва Mitsubishi Corporation в Лондоні Судзукі Кенджі. Зустріч допомагали проводити співробітники київського офісу Mitsubishi Corporation Пархоменко Богдан і Попова Катерина.
Пан Терада Тецуо прочитав лекцію студентам-японістам, в якій він розповів про структуру організації Mitsubishi Group, основні напрямки діяльності Mitsubishi Corporation, та основні морально-етичні принципи компанії. Також було продемонстровано фільм про історію створення і розвитку компанії, відповів на запитання студентів. Таким чином студенти отримали унікальну можливість ознайомитись з принципами організації і діяльності однієї із найбільших міжнародних корпорацій, а для студентів, що вивчають японську мову ця зустріч мала особливе значення, оскільки саме вони можуть розглядати цю компанію в якості майбутнього роботодавця. Свою зацікавленість студенти виявляли численними запитаннями, до всіх представників компанії. Спілкування відбувалось японською мовою.
Після загальної лекції відбулася зустріч представників компанії із студентами, які проходили стажування в Японії. Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Почавши з особистого знайомства та розповідей студентів про їх життя та навчання закордоном, перейшли до теми можливості проходження практики студентами в Mitsubishi Corporation на території України та закордоном. Приємною новиною для студентів стало те, що представники компанії дуже відкриті та зацікавлені вихованні нових спеціалістів з японської мови і саме тому прагнуть посприяти їх розвиткові.
Крім того, представники компанії Mitsubishi Corporation познайомились з викладачами кафедри китайської, корейської та японської мови і літератури та оглянули технічне оснащення кабінетів викладання японської мови.
Починаючи з 2008 року Mitsubishi Corporation підтримує розвиток японістики в нашому університеті. За їх сприянням функціонує центр японської мові и літератури при Київському Національному Університеті імені Тараса Шевченка в якому мають змогу вивчати японську мову студенти інших факультетів університету, та студенти інших вузів, проводиться підготовка до кваліфікаційного іспиту з японської мови а тож працює гурток з вивчення японської мові для дітей віком вид 5 до 12 років. Відповідно до угоди між нашим університетом і компанією Mitsubishi Corporation, виділяється щорічний гранд у розмірі 52 тисяч доларів США. Завдяки цьому, значно покращився рівень підготовки студентів, побачили світ багато фундаментальних праць з японістики.
Сподіваємось на подальшу співпрацю та підтримку компанії Mitsubishi Corporation, що, без сумнівів, дасть нам змогу і далі розвивати японістику в нашому університеті.





















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024