Новини

 

Вечір інтелектуального кіно

28.10.2011
28 жовтня члени соціального відділу за сприяння студентської ради гуртожитку та мешканці гуртожитку №5 зібралися в кімнаті студентської ради на вечір-перегляд соціального кіно, який вдало поєднали зі спілкуванням за чашкою чаю про поточну діяльність соціального відділу та обговоренням проблемних питань, які викликав перегляд фільму. «Убити пересмішника» («To Kill a Mockingbird») заслужено вважається класичним фільмом, який зайняв 25 позицію в сотні найкращих фільмів за історію кінематографу США. У 2008 році «Убити пересмішника» було визнано найкращою «правовою» драмою всіх часів. Письменниця Харпер Лі, яка стала також і автором сценарію, отримала Пулітцерівську премію 1960 року, а сам фільм отримав 3 нагороди «Оскар». Цей фільм про справедливість і нерівність, відповідальність і співчуття.
Такий вечір не випадково був організований саме соціальним відділом СПЮФу. Адже ми вважаємо, що розвиток особистості відбувається на різних рівнях і у різних сферах. Більше того, людина як особистість повинна розвиватися не лише в своїй професії, зокрема, юридичній, але й бути обізнаною в сучасних політичних та культурних тенденціях, «віддавати себе», як говорив президент Кенеді, громадській діяльності, допомагати тим, хто цього потребує. Саме розвитком повноцінної особистості студента займається соціальний відділ Студентського парламенту юридичного факультету, активісти якого виділили в своєму щільному навчальному графіку один вечір для того, щоб насолодитися справжньою перлиною американського соціального кіно та відкрити для себе новий погляд на питання справедливості і відповідальності у сучасному суспільстві.
Всі, хто приєднався до цієї чудової ініціативи отримали справжнє задоволення від дружньої атмосфери, яку вдалося створити спільними зусиллями, та цікавого обговорення. У зв’язку з вдячними відгуками про такий формат спілкування ми вирішили зробити такі вечори традиційними. Тож запрошуємо всіх небайдужих мешканців гуртожитку №5 на наступний вечір інтелектуального кіно. Слідкуйте за оголошеннями!






Олеся Гонтар, учасник соціального відділу СПЮФ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024