Новини

 

Студенти юридичного факультету взяли участь у парламентських слуханнях Верховної Ради України

10.10.2011

ФОТО: Юрія Тивончука

5 жовтня 2011 р. члени НТСА, (студенти 2-4 курсів) юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали у Верховній Раді парламентські слухання на тему: «Про реформування системи органів внутрішніх справ України і впровадження європейських стандартів.»

Відкрив парламентські слухання Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, зазначивши, що дана тема є надважливою, оскільки стосується нинішнього стану ключового, правоохоронного відомства.

Про ситуацію у правоохоронних органах і шляхи реформування системи доповів Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Він зупинився на особливостях соціально-економічного розвитку в державі впродовж 20 років її незалежності, зауважив, що велика кількість факторів, які впливають на злочинність, знаходяться поза сферою компетенції МВС, підкреслив, що загальна оцінка рівня довіри до міліції є незадовільною. За словами доповідача, основною проблемою протягом останніх років є зниження рівня фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів внутрішніх справ.

Також зі своїми доповідями виступили: Голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова, Перший заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, Львівський міський голова Андрій Садовий, Голова Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Валерій Бевз, народний депутат Інна Богословська та інші.

Підсумовуючи виступи доповідачів, В.Литвин відзначив, що усі учасники були одностайні у тому, що Міністерство внутрішніх справ сьогодні потребує реформування. Головуючий звернувся до представників Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з проханням узагальнити всі пропозиції, які були висловлені у виступах, опрацювати їх для того, щоб забезпечити реалізацію відповідних рекомендацій.

Звіт підготувала
заступник голови НТСА,
Косткіна Юлія

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024