Новини

 

Наукові праці наших викладачів

07.10.2011





Процесуальні документи в цивільних справах: теорія, методика і практика
Серія: Процесуальні науки
Видання третє із змінами внесеними Законом України « Про судоустрій та статус суддів»
Ця книга видана під егідою Київського національного університету імені Тараса Шевченка зокрема, новоствореної на юридичному факультеті кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури та є першим науковим доробком вчених цієї кафедри .
У науково-практичному посібнику розкрито питання теорії, методики складання та практики застосування процесуальних документів у цивільних справах. Аналізується їх суть, види, значення, вимоги, яким повинні відповідати процесуальні акти, процедура їх ухвалення і постановлення судом та складання особами, які беруть участь у справі та іншими учасниками процесу.
Науково-практичний посібник рекомендований Вченою радою юридичного факультету як навчальний та може використовуватися для забезпечення викладання спецкурсу «Процесуальні документи в цивільних справах (теорія, методика, практика). У посібнику є навчальна програма, Практикум, підготовлені згідно з вимогами Болонського процесу, де студентам запропоновано задачі, після вирішення яких студент має визначитися з видом процесуального акта та написати його.
Науково-практичний посібник стане у пригоді адвокатам, суддям та іншим фахівцям у галузі права, а також пересічним громадянам, які бажають звертатися до суду самостійно, без допомоги адвоката, оскільки у ній має місце 451 процесуальний акт, який був випробуваний життям, тобто використовувався у реальних судових процесах.
Крім того, у посібнику мають місце наукові висновки вчених - фахівців в галузі права щодо вирішення певних проблемних питань, які виникають при розгляді цивільних справ судами у зв’язку з відсутністю чіткої регламентації тих чи інших правовідносин, як у нормах матеріального, так і процесуального права.
Книга входить до серії "Процесуальні науки", що була удостоєна у 2011р. Національною академією наук України премії імені М.П. Василенка.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024