Новини

 

У Москві успішно завершилися Дні освіти і науки України в Російській Федерації

20.09.2011

16 вересня 2011 року українська делегація із понад 400 учасників, на чолі з Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником перебувала у столиці Російської Федерації – Москві, у рамках проведення Днів освіти і науки України в РФ.

До складу української делегації також увійшли: Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, заступник Міністра Борис Жебровський, керівники профільних департаментів МОНмолодьспорту, регіональних органів управлінь освіти і науки України, представники дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти, університетської науки, Національної академії педагогічних наук України, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, всеукраїнських студентських організацій та понад 40 представників українських засобів масової інформації.



Протягом усього дня, в залежності від тематичного спрямування, групи перебували разом зі своїми російськими колегами у різних навчальних, наукових закладах Москви, яких супроводжували представники засобів масової інформації.
Тож, зустрівшись наприкінці цікавого та насиченого подіями дня, на спільній нараді на чолі з Міністром освіти і науки Російської Федерації Андрієм Фурсенком та Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником, учасники тематичних груп розповіли про спільні напрацювання, цікаві презентації та проведені зустрічі.

Дмитро Табачник висловив подяку Андрію Фурсенку за підтримку у проведенні спільних освітніх заходів під час Днів освіти і науки України.
Міністр освіти і науки, молоді та спорту України під час спільного брифінгу розповів про результати проведених акцій: «В одній тільки секції «вища освіта» було підписано більше 20 угод. Географія участі керівників вищих навчальних закладів теж вражає: від Львова, Національного університету «Львівська політехніка» до Приморського краю Російської Федерації, голів ВНЗ із Благовіщенська, Іркутська і так далі. Створено Асоціацію вищих навчальних закаладів-партнерів України та Росії. Окрім того, під час дискусії виникла пропозиція щодо створення Асоціації аспірантів та молодих дослідників ВНЗ України та Росії, а університетська молодь виступила за створення Ради керівників студентського самоврядування України та РФ».



У свою чергу Міністр освіти і науки Російської Федерації Андрій Фурсенко розповів про підготовку спільних навчальних посібників для вчителів історії, над створенням якого працюють близько 15 українських та російських фахівців-істориків. За його словами, принцип укладання посібника – це професійність та якість усіх матеріалів, достовірність фактів, що наводяться, та їхній максимально узгоджений усебічний аналіз, який відходить від емоцій і політичних настроїв і приводить до наукового факту, підтвердженого архівними документами, який не є образливим чи неприйнятним для держави-партнера.
Дмитро Табачник зазначив, що вже напрацьовано 5 тематичних модулів майбутнього посібника для вчителів, перший з який присвячено побуту та культурі України і Росії 19 століття.
Міністр також розповів: "За часи нашого з Андрієм Фурсенком співробітництва майже втричі виросли двосторонні квоти на місця бюджетного замовлення для російських студентів в Україні та українських - в Росії".
Як повідомив Андрій Фурсенко зараз в російських вищих навчальних закладах навчаються 7100 українських студентів, а Дмитро Табачник зазначив, що в українських навчаються більше 6 тис. громадян з Російської Федерації.







Міністерство Освіти і Науки, Молоді та Спорту України
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024