Новини

 

Філософський день – кожна мить над людськими думками

23.04.2004
Ювілейне сяйво починає опромінювати Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Розпочинається пора ювілеїв та святкувань. Сьогодні філософському факультету Київського університету виповнюється 170 років від дня заснування. Цей факультет був засновником самого університету та першої історії сьогоднішньої Альма Матер.

Привітати факультет зі святом приїхали багато поважних людей, серед яких і колишні випускники, зарубіжні гості, викладачі та студенти.

Ректор університету Віктор Скопенко подякував декану філософського факультету Анатолію Конверському за натхненну працю та побажав гарних випускників у майбутньому. А якщо згадати – історія факультету починалася з 50 студентів. Зараз ця цифра помножилася в багато разів.

Виступив з привітаннями випускник історичного факультету, поважний гість, віце-прем'єр-міністр України з питань гуманітарної політики Дмитро Табачник, окрім вдячних слів і вітань, він наголосив, що перший філософ в університеті – це ректор, який створює мирну ауру співжиття всіх факультетів і працівників.

Міністр освіти і науки України Василь Кремень згадував слова колишнього декана і свого життєвого вчителя, що філософи можуть працювати скрізь: починаючи від асистентів кафедр і закінчуючи завідувачем лазні. Адже, сьогодні багато великих політиків, нещодавно вийшли з філософських лав Київського університету, працюють і вдосконалюють нашу країну.

Рішенням Міністерства освіти і науки, нагородити відмінниками освіти: Станіслава Анатолійовича Губерського та Ірину Владиславівну Кондратьєву працівників філософського факультету. Нагороди вручив Міністр освіти і науки Василь Кремень.

Урочистості продовжилися святковим концертом, який підготували студенти – філософи. Сьогодні їх день, їх час, їх філософська мить і погляд на життя, що формує національну думку і гідність нашого народу.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024