Новини

 

У ВІКНУ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня знань

31.08.2011
1 вересня 2011 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відбулися урочисті заходи з нагоди Дня знань.
На мітингу особового складу з щирими привітаннями та побажаннями нових успіхів у навчанні виступили начальник Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України генерал-майор Олександр Копаниця, заступник голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Сергій Зражевський, голова Ради ветеранів Військового інституту полковник запасу Микола Дорохов та курсант військово-гуманітарного факультету Альбіна Богдан.
Були оголошені привітання особового складу від Міністра оборони України Михайла Єжеля, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченко та Ректора університету Леоніда Губерського.
Зі змістовною, насиченою цікавими фактами своєї професійної діяльності у Парламенті лекцією на тему: «Моя Україна – вільна держава» виступив перед курсантами 1-го курсу директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Борис Андресюк, який розповів присутнім про дуже складний та відповідальний етап створення нашої держави та її Збройних Сил.
– Вам, курсантам 1-го курсу кращого вищого навчального закладу країни, – наголосив поважний гість, – пощастило розпочинати своє навчання у той час, коли Україна святкує 20-річчя своєї незалежності.
Дуже важко було починати процес створення нової держави, її Збройних Сил тому, що у нас не було необхідного досвіду цієї роботи, заважали складна економічна та політична ситуація. Багато чого вдалося зробити, щось й досі заважає нам рухатись уперед.
Сьогодні ми знаходимось на своєрідному зламі: проголошено європейський курс розвитку, позаблоковий статус країни. Подумайте, що це для нас означає.
Серйозні проблеми стоять перед нами у військовому будівництві, багато з того, що було заплановано не виконано. Це стосується і якісних, й кількісних показників.
Створюється нова законодавча база, Воєнна доктрина, Концепція розвитку Збройних Сил на період з 2012 по 2017 роки. За умов скорочення чисельності з 200 до 140 тисяч осіб необхідно не припустити зниження їх боєздатності, позбавитися того, що нам заважає розвиватися далі.
Ваше завдання не тільки наполегливо оволодівати знаннями, готувати себе до захисту Батьківщини, але й брати активну участь у вдосконаленні юридичної бази, інших процесах, які відбуваються у Збройних Силах.
Ми дуже щасливі люди тому, що маємо свою незалежну державу, але треба добре пам’ятати, що й сьогодні існують як зовнішні, так й внутрішні загрози її існування. Треба кожному з нас ще багато зробити для того, щоб наша країна стала міцною, заможною державою, посіла гідне місце у світовому співтоваристві, – підкреслив Борис Андресюк.
По завершенню лекції доповідач відповів на запитання аудиторії та ще раз привітав присутніх зі святом.






Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024