Новини

 

Наші в Бангкоку

25.07.2011
З 10 липня по 18 липня 2011 року в м. Бангкоку (Королівство Таїланд) на базі університету Чулалонгкорн пройшла 42 Міжнародна учнівська олімпіада з фізики. Керівниками команди України був професор І.О.Анісімов (радіофізичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, науковий керівник) та доцент Б.Г.Кремінський (Інститут інноваційних технологій та змісту освіти МОНМС України). До складу команди, сформованої за підсумками 4 етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики та відбірково-тренувальних зборів, проведених у травні цього року на базі радіофізичного факультету КНУ, увійшли 5 випускників середніх шкіл: Ранський Роман, Мішин Олександр (обидва – Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Демкович Ігор, Савицький Ростислав (обидва – Львівський фізико-математичний ліцей), Рубанов Дмитро (гімназія №27, м. Харків).
В олімпіаді взяли участь близько 400 конкурсантів, що представляли 83 країни. У церемоніях відкриття та закриття олімпіади взяла участь Її королівська високість принцеса Маха Чакрі Сіріндхорн, яка виступила з промовами та особисто вручила відзнаки та медалі призерам та переможцям.
Задачі теоретичного туру були присвячені механіці, електриці та молекулярній фізиці. Задачі експериментального туру вимагали від учасників знань та умінь з електростатики, механіки та теорії коливань.
За підсумками змагань Р.Ранський, І.Демкович, О.Мішин та Р.Савицький вибороли срібні медалі, Д.Рубанов – бронзову медаль, підтвердивши тим самим стабільно високий рівень підготовки українських команд з фізики.
Для учасників олімпіади була організована екскурсійна програма, яка включала огляд Великого палацу в Бангкоку (офіційна королівська резиденція), Трояндового саду (туристичний комплекс на околиці Бангкока) та Центру збереження морських черепах у Саттахіпі (океанське узбережжя).
Наступна 43 міжнародна учнівська олімпіада з фізики пройде влітку 2012 року в Естонії.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024