Новини

 

У ВІКНУ відзначили День скорботи

22.06.2011
Ще напередодні цієї трагічної дати в житті мільйонів українців у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) було організовано та проведено: відвідування командуванням та волонтерами Військового інституту ветеранів війни, тематичні уроки з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у підшефних школах та ліцеях, тематичний ранок з особовим складом: «День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні», екскурсії курсантів до Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років”, засідання за круглим столом на тему : “Назавжди в пам’яті народній”, оформлено книжкову виставку у бібліотеці ВІКНУ та відкрито художню фотовиставку: ”Вони захищали Батьківщину”.
22 червня 2011 року розпочалося з мітингу-реквієму пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни.
– Цей день, – зазначив у своєму виступі заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор Уліч, – нагадує нам про всіх загиблих на фронті, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Ми сумуємо за всіма, хто віддав своє життя у цій війні – сказав полковник Віктор Уліч.
Про уроки війни, приклади особистої мужності та героїзму нагадав учасникам заходу голова Ради ветеранів ВІКНУ полковник запасу Микола Дорохов.
– Ми, як захисники Вітчизни, повинні зробити все, щоб на нашу землю ніколи більше не ступала нога загарбника, – наголосив полковник запасу Микола Дорохов.
Після завершення мітингу-реквієму відбулося покладання квітів до монументу загиблих студентів та викладачів (фізичного факультету) та Пам’ятного знаку викладачам та студентам Київського національного університету, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, біля якого було організовано несення курсантами ВІКНУ почесної варти.



начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024