Новини

 

Нова подія на економічному

03.06.2011

У рамках глобальної ініціативи SAP University Alliances 25 травня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка урочисто відкрили перший в Україні Регіональний академічний сертифікаційний центр SAP.
Університет спільно з академічним центром компетенції SAP (Санкт-Петербург, Росія), компаніями SAP Україна і золотим партнером SAP Україна, компанією CONIM, провели круглий стіл "Роль ВНЗ в підготовці кадрового потенціалу для автоматизації управління бізнесом", присвячений відкриттю Центру.

Провідні українські та зарубіжні фахівці обговорили питання, пов'язані з новими можливостями у підготовці менеджерів міжнародного рівня, що їх відкриває Регіональний академічний сертифікаційний центр SAP, а також актуальні проблеми використання сучасних інформаційних технологій ефективного управління бізнесом на базі рішень SAP, їх вивчення у вищій школі, моделей співпраці бізнесу та академічних установ.
Валерій Іванович Григорук, проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, привітав усіх учасників заходу з відкриттям центру і побажав успіхів в розвитку співпраці Університету і підприємств, що впроваджують і використовують системи SAP.
"Відкриття першого сертифікаційного центру SAP при одному з кращих українських ВНЗ - КНУ імені Тараса Шевченка - важливий етап в розвитку співпраці між освітою і IT -бизнесом.”
"Тепер студенти Університету отримали можливість стати більш конкурентоздатними і затребуваними на ринку праці завдяки курсам TERP10, а українські ІT -компанії та підприємства, що використовують системи SAP, зможуть задовольнити свої потреби в кваліфікованих співробітниках", - відзначив Максим Матяш, регіональний директор SAP в Україні, Молдові і Грузії.
"Відкриття центру є наочним прикладом взаємодії бізнесу і ВНЗ. Українська ринкова економіка вимагає кваліфікованих кадрів, тому компанія SAP і її партнери почали спільне інвестування в підготовку кадрів в українських ВНЗ. Цим ми закладаємо основу підготовки кадрового резерву української економіки", - сказав Олександр Мельников, виконавчий директор компанії CONIM.
"Програма Університетський Альянс розширює свою присутність в Україні і нам щиро приємно, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка виступив з ініціативою відкриття академічного сертифікаційного центру. Сподіваємося, що за підтримки нашого партнера - компанії CONIM - ця ініціатива дасть можливість студентам стати сертифікованими фахівцями SAP під час навчання в Університеті і відкриє для них широкі можливості в плані працевлаштування", - сказав Віктор Таратухин, директор SAP University Alliances, СНД, Скандинавія, Східна Європа.
Розпочався якісно новий етап розвитку співпраці між бізнесом і освітою, основною метою якої - інноваційний розвиток України.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024