Новини

 

“Погана реакція залу на наші жарти - ще ні про що не говорить!”

07.04.2004
Здається, Юлій Цезар, а може хтось інший не менш відомий та розумний, сказав: “Іноді, перемогти можна, своєчасно відступивши”. Але щодо КВН-ну, то тут цей рецепт не спрацьовує, так само як і не спрацьовує народна мудрість-дурість, що для перемоги всі засоби згодяться: потрапити до фіналу прагнуть усі, таким чином до фіналу не потрапиш, ну ні як. У команд-суперників минулої п’ятниці - “Планети”, “З перцем” та “Поза законом” -засобів приховано було багато, у деяких випадках здавалося, що це не просто засоби, а буквально “важка артилерія”. До того ж пристрасті минулих ігор, давали про себе знати. Вболівальники були схвильовані, гравці були схвильовані, навіть судді були схвильовані…

І першими перед схвильованими постала абсолютно географічна команда з найгеографічнішою назвою “Планета” з попередженням, що: “Зіпсуєте портьєри – платитиме!
Зіпсуєте паркет – платитиме!
Зіпсуєте журі – платитиме!”.

Економісти теж виступали з попередженнями, але їх більше турбувала дівоча доля: “Дівчата, не виходьте заміж за москвичів - вони завжди погано заводяться.” Так що дівчата, якщо не знаєте на кому з шанувальників зупинитися, думаю, команда “З перцем” вам з радістю дасть пораду. До речі, сцени сімейного життя добре знайомі гравцям: “ – Синку, ти зі мною вип’єш?
- Ну, тато…
- Ну, я ж уроки з тобою робив…”

Не тільки вічне питання батьків та дітей турбує наших економістів, а як і притаманно економістам, до соціальних питань вони теж виявилися зовсім не байдужі: “Сьогодні стипендія студента складає 42 гривні, якщо держава не може допомогти, вона принаймні не повинна прикалуватися”. Всі ці насичені подіями заходи відбуваються у Києві – місті контрастів, де якщо “наприклад взяти річку Дніпро, з одного боку – гарно, а з іншого – Троєщина”.

Юристи прийшли на гру з добре підготовленими вболівальниками, точніше вболівальницями. Дівчата підтримували свою команду в кращих традиціях американських спортивних змагань. Для гри заготували пухнасті симпатичні штучки, сподіваюся, всі розуміють про що я кажу (назва цієї гарненької речі мені не знайома), якими розмахували протягом всієї гри. До того ж їм вистачило сил та витримки цілих півтори години просидіти та простояти у проходах залу.

Що ж безпосередньо стосується гри команди “Поза законом”, то вони продемонстрували цікаву колекцію одягу під назвою “Мода гопників. Сезон 2003, а якщо не посадять то і 2004”. Мабуть їх надихнули весняні “Сезони моди”, що відбулися нещодавно. Оригінальністю колекція не відрізнялася, хіба - неймовірною правдоподібністю.

Ще юристи робили спроби навчити глядачів мові сучасної молоді, за допомогою методу Ілони Давидової. Лексичний запас буквально вражає свідомість: “торба”, “труба”, “улет”, “глина”, “фишка”, “догоняєте: я рублю фишку”, що в совою чергу теж занадто гармонійно поєднується з нашою сучасністю, де Елочка-Людоєдка почувала б себе дуже комфортно та, можливо, мала б репутацію красномовної людини.

Під час розминки команди інколи видавали такі репліки, які не завжди були зрозумілі командам суперників. “Наш топор не рубит вашу фишку.” Заявили географи юристам.

Особливою ж відповідністю дійсності, особисто мене, вразила пародія на телепрограму “Квартирне питання”. Команда “Поза законом” дуже вдало передала концепцію та атмосферу програми. Гравці не просто зрозуміли напрямки сучасного дизайну архітектурного середовища. “Багато дизайнерів б’ються над ефектами багаторічного “залапування”. “Перевтілилися у тонкі дизайнерські душі і відчули тенденції творчих пошуків. “Бачимо шикарний ремонт, але цього всього не буде: будемо робити типову “хрущевку” часів 70-х років.” Резюме номеру: ”Якщо ви все ще живите у нормальній квартирі, тоді ми прийдемо до Вас!”, керівництво програми могло б узяти як гасло для власного “дєтіща”, тому що, повторюсь, вдалося “поза законникам” спіймати “правду життя”.

Географам теж непогано знайомі телевізійні простори. Вони навіть мають концепцію нової програми “Хочу і не буду.” Програма будувалася за принципом асоціативного мислення. І це вам не аби що, це вам і З.Фрейд доведе, а тим паче наведені нижче цитати:
“Росія – горілка - пиво – німці – ya,ya – das ist fantastisch – маразм!”
“Турція – Таркан – Кіркоров – повний маразм!”
“КВН – розминка – нема чого дивитися – УТ-1- абсолютний маразм!”

Економісти ж поринули у світ підводного царства. Виявилося, що підводне життя майже нічим не відрізняється від земного. Взагалі, гру економістів характеризували зріла іронія, соціально-забарвлені жарти, слухаючи які, згадується приказка “в кожному жарті, є тільки доля жарту”.

Для географів та юристів гра закінчилася до наступного сезону, а для рахувальників українських грошей – справжніх жартунів, КВН продовжиться ще у найближчому сезоні. З чим і вітаємо переможців!


Анна Почепська,
Оксана Храпко
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024