Новини

 

І Всеукраїнське моделювання Саміту ЄР з питання «Східне партнерство»

25.05.2011
20 травня 2011 року у 12й залі Верховної Ради України з 11:00 до 16:00 Департамент зовнішніх зв’язків студентського парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченко за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та ВМГО «Всеукраїнська Асамблея Молоді» провів І Всеукраїнське моделювання Саміту Європейської Ради з питання «Східне партнерство».
У саміті взяли участь близько 50 студентів з різних ВНЗ України, народні депутати України, європарламентарі, експерти та аналітики. Відповідальними за організацію виступили: Куліковська Аліна, студентка Інституту міжнародних відносин; Юна Шайхалієва, студентка філософського факультету та Антон Кучухідзе, студент Інституту міжнародних відносин.
Моделювання прийняття рішення Європейською Радою проводилося англійською мовою.
Активну участь у заході взяли також: Голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення та правоохоронної діяльності Віктор Швець; депутат Європейського Парламенту Міхель Томаш Камінський; Ігор Когут, Голова Ради лабораторії законодавчих ініціатив, національний координатор по Україні Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства та інші вельмишановні високопосадовці.
Основним завданням даного проекту стало перенесення процедури прийняття рішення Європейською Радою та проведення аналізу раціональності прийнятого рішення та перспективи даного партнерства на майбутнє.
Важливо зазначити, що програма «Східне партнерство» - є вагомим внеском на шляху до розвитку двосторонньої політики добросусідства між Європейським Союзом та східними державами (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна). Ця програма була прийнята на саміті Європейської Ради 7 травня 2009р. офіційно було окреслено усі сфери взаємовідносин між країнами та налагодження нових контактів для подальшого розвитку цих відносин. Зазначимо, що країни-сусіди отримали статус офіційних партнерів, а для України, наприклад, це стало новою сходинкою на шляху до набуття статусу повноправного члена Європейського Союзу.
Під час моделювання талановита та освічена в даній сфері молодь зібралася разом аби відтворити в повному обсязі та відповідно до процедури дану значиму подію для України.
Ми сподіваємося, що даний захід приверне увагу до прагнення української молоді, аби наша держава вступила до ЄС. Це стане підтвердженням того, що молоде покоління України готове до нових та кардинальних змін в своєму житті.
Студентський парламент Університу.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024