Новини

 

Шануємо героїв Чорнобиля

28.04.2011
Чверть століття віддаляє нас від найжахливішої техногенної катастрофи минулого століття, що сталася у Чорнобилі.r /> У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 26.04.11 відбулося вшанування військовослужбовців та представників інших професій, які 25 років тому, ризикуючи власним здоров'ям і навіть життям,брали участь у подоланні лиха.
На мітингу та урочистих зборах особового складу виступали учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які й сьогодні продовжують працювати у ВІКНУ. Зразки мужності військовослужбовців, особистий приклад офіцерів, які брали участь у тих подіях навів у своєму виступі полковник запасу Віталій Чекменьов.
– Ця трагедія, – зазначив колишній ліквідатор, полковник запасу Олександр Абрамян, – навіки вкарбувалась в пам'ять народу. Ми повинні не тільки шанувати героїв-чорнобильців, а й робити все, щоб вони могли сьогодні гідно жити та працювати. Головне ж, зробити неможливим те, що сталося в Україні 26 квітня 1986 року.
Курсанти ВІКНУ цього дня брали участь у загальнодержавних заходах, покладанні квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля».
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024