Новини

 

До Інституті філології завітали майбутні студенти

18.04.2011
15 квітня до Інституту філології завітали майбутні абітурієнти та їхні батьки. Цього дня у жовтому корпусі проходив День відчинених дверей. Абітурієнти мали можливість не лише оглянути приміщення інституту, побачити робочий ритм філологів, а ще й поспілкуватися зі студентами та викладачами.
О 15 годині абітурієнтів і батьків запросили до актової зали філологічного корпусу. Там виступив директор Інституту доктор філологічних наук професор Григорій Фокович Семенюк. Він представив керівників кафедр, познайомив гостей із членами приймальної комісії.
Григорій Фокович розповів про Інститут філології.
- Наш Інститут це потужний осередок філологічної освіти і науки в Україні. Його створили у 2001 році шляхом об’єднання філологічного факультету, факультету іноземної філології та відділення сходознавства. Нині в Інституті філології навчається 3 тисячі 216 студентів, 270 аспірантів. На 32 кафедрах, майже у 20 навчально-наукових лабораторіях і науково-методичних центрах працюють понад 600 викладачів. Загалом в Інституті вивчають 30 мов. Такою кількістю філологічних дисциплін може похвалитися далеко не кожен європейський університет. Наразі це найбільший підрозділ Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.
Потім директор повідомив про зміни умов вступу на спеціальності кафедри китайської, корейської та японської філології. Також Григорій Фокович торкнувся змін вступної кампанії на інші спеціальності.
- Цього року для вступу на відділення літературної творчості потрібно буде пройти ще й творчий конкурс.
Після виступу директора Інституту батьки мали можливість поставити питання. Батьків абітурієнтів найбільше хвилювали питання стажування студентів за кордоном і їхнього поселення.
Директор запевнив, що стажування, де воно передбачене програмою, обов’язково буде.
- Залежно від спеціальності, під час навчання відбуватиметься педагогічна та викладацька практика, - сказав Григорій Фокович. - А щодо поселення, то у розпорядженні Інституту є два гуртожитки, де щороку виділяються місця для першокурсників.
Потім слово надали заступнику директора з навчально-виховної роботи доценту філологічних наук викладачеві кафедри сучасної української мови Сергію Михайловичу Різнику. Він буде головою приймальної комісії. Заступник директора вказав терміни подачі документів та наголосив, що від числа подачі документів жодним чином не залежить ймовірність вступу на обрану спеціальність.
- Головне, щоб необхідні документи були подані у не пізніше визначених термінів, - наголосив Сергій Михайлович.
Також перед батьками й абітурієнтами виступали заступник директора з навчально-методичної роботи та заочної форми навчання доктор філологічних наук, доцент кафедри загального мовознавства та класичної філології Валерій Федорович Чемес та завідувач кафедри фольклористики доктор філологічних наук, доцент Олена Петрівна Івановська.
Після закінчення презентації у актовій залі майбутніх студентів та їхніх батьків запросили на кафедри. Кожен мав можливість поставити питання викладачам тієї чи іншої кафедри й ознайомитися із подальшими перспективами.

Володимир Мукан, магістр 2 курсу Інституту філології







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024