Новини

 

День науки історичного факультету

08.04.2004
7 квітня 2004 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка проходив День науки історичного факультету, що проходив у рамках завершення Року Росії в України.

Робота конференції почалася з пленарного засідання, де основною проблемою були українсько-російські взаємовідносини XVII-XVIII століть. Особливу увагу приділили розгляду питання Переяславської ради 1654 року, її висвітленню в сучасній українській та російській історіографії. Переяславська рада як визначна подія в історії України та Росії до сих пір викликає багато суперечок між істориками, і має неоднозначне трактування та висвітлення в літературі. Також розглядали питання ліквідації Запорізької Січі в 1775 році через призму постаті останнього кошового отамана Петра Івановича Калнишевського (1691-1803). Цікаво було дізнатися про невідомі сторінки українсько-російських відносин др. пол. XVII ст. – поч. XVIII ст. Далі робота продовжилася за 9-ма кафедральними секціями.

Проведення такого заходу вже стало доброю традицією, бо саме він дає можливість викладачам не тільки поділитися з присутніми своїми знаннями та досвідом, а й подискутувати зі студентами, відповісти на їхні запитання. А студенти з аспірантами використали змогу зробити перші кроки на історичний ниві – почитати та обґрунтувати свої доповіді на секційних зайняттях.


Наталія Коротенко,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024