Новини

 

Ветеранам – наша шана та повага

06.04.2011
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 7.04.11 відбувся ювілейний вечір пошани ветерана Великої Вітчизняної війни генерал-майора у відставці Журавля Олександра Федоровича, якому у цей день виповнилося 85 років.
Участь у заході взяли: керівництво Військового інституту, науково-педагогічні працівники, представники Ради ветеранів, курсанти та офіцери ВІКНУ.
Розпочався захід з перегляду відео-слайдів, які демонстрували етапи життєвого шляху та військової служби ювіляра, а потім з вітальним словом виступив начальник Військового інституту генерал-майор Балабін Віктор Володимирович.
– Це наше спільне свято, – наголосив він, – тому, що Олександр Федорович, віддавши військовій службі понад 43 років свого життя, здолавши суворі шляхи Великої Вітчизняної війни, й сьогодні залишається в строю, поруч з нами. З 1987 року він викладав, а потім активно брав і бере участь у роботі Ради ветеранів Військового інституту. – Це є для кожного з нас, військовослужбовців Збройних Сил України, найкращим прикладом виконання свого військового обов’язку, служіння Батьківщині, – підкреслив Віктор Володимирович.
Теплим та зворушливим був виступ начальника Воєнно-економічного університету, доктора економічних наук генерал-полковника запасу Воробьова Василя Васильовича (Російська Федерація), колишнього учня ювіляра, який передав Олександру Федоровичу «Вітальну адресу» від ветеранів фінансової служби Збройних Сил Російської Федерації.
У своєму виступі генерал-майор у відставці Журавель О.Ф. поділився з присутніми спогадами часів Великої Вітчизняної війни, розповів про викладацьку та наукову діяльність у ВІКНУ, надав корисні поради молодим офіцерам та курсантам щодо оволодіння навчальною програмою, азами військової служби.
Щирі привітання від директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Марка Івана Юрійовича, представників інституту та військового факультету фінансів і права, нагороди й цінні подарунки – все це чекало на славетного ветерана-ювіляра у цей святковий день. А завершився захід святковим концертом художньої самодіяльності, який підготувала Курсантська рада Військового інституту.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024