Новини

 

Вдячність «Роксоланії» та університету

05.04.2011
ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ
В ТУРЕЦЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

Ректору Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Шановний Леоніде Васильовичу,
У період 21-27 березня 2011 року в м. Маніса Турецької Республіки (ТР) за сприяння Посольства України в ТР та на запрошення від Губернаторства і Муніципалітету провінції Маніса відбувся 471-й щорічний Міжнародний фестиваль під назвою «Месір», на якому в якості почесної головуючої країни була представлена Україна. На урочистостях з нагоди проведення в рамках зазначеного культурно-мистецького заходу Днів української культури були присутні представники дипломатичного корпусу. Місцевих органів державної влади, учасники іноземних колективів та інші офіційні чинники Туреччини.
На згаданому заході з боку України взяли участь 2 провідних танцювально-мистецьких колективів, а саме: ансамбль народного танцю з м. Запоріжжя (33 особи), народний ансамбль української музики «Роксоланія» Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (25 осіб), а також 12 українських художників – представників ТОВ «Український Тиждень Мистецтв», які представили у Туреччині в рамках проведення Днів української культури близько 100 робіт декоративно-прикладного мистецтва, а також провели для відвідувачів їхньої експозиції низку майстер-класів.
Зокрема, виступ художньо-мистецького колективу «Роксоланія» на вечорі, присвяченому Дню української культури в рамках проведення 471-го фестивалю «Месір», здобув найвищу оцінку як серед представників муніципальної влади провінції Маніса, присутніх на урочистостях уповноважених представників дипломатичного корпусу, акредитованих в Туреччині, так і місцевих турецьких ЗМІ.
26 березня 2011 року відбулося урочисте прийняття з нагоди почесного голосування України на Міжнародному фестивалі «Месір» в м. Маніса, на якому презентували виступ, зокрема, учасники фольклорно-мистецького колективу «Роксоланія» та який відвідали представники дипломатичного корпусу, іноземні учасники фестивалю, представники місцевої влади та інші офіційні чинники.
У зв’язку з викладеним, висловлюємо Вам слова щирої вдячності за сприяння та неоціненну допомогу в організації поїздки народного ансамблю української музики «Роксоланія» Інституту філології університету імені Тараса Шевченка на зазначений Міжнародний фестиваль в турецькому м. Маніса.
На думку Посольства, участь у такому масштабному заході під головуванням України університетського художньо-мистецького колективу «Роксоланія» дало можливість не тільки гідно представити культурні надбання нашої держави на цьогорічному фестивалі в м. Маніса Турецької Республіки, в роботі якого загалом взяло участь більше 300 учасників з 12 країн світу, а також надати сприяння загальному поглибленню культурно-гуманітарних зв’язків шляхом обміну досвідом у сфері мистецтва між Україною і Турецькою Республікою.


З повагою,

Посол С.В.Корсунський



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024