Новини

 

Відбулася зустріч з ректором університету Губерським Л.В.

01.04.2011
31 березня 2011 року відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Губерського Л.В. з членами профспілкового комітету університету. На зустрічі також були присутні члени профспілки, які виявили бажання "з перших уст" почути про загальну ситуацію, що складається на сьогодні в рідному університеті.
Спочатку голова профкому Цвих В.Ф. поінформував присутніх про зустріч з ректором МДУ, президентом Спілки Ректорів Россійської Федерації Садовнічим В.А.
На зустрічі серед питань, які піднімались ректором Губерським Л.В. були питання навчального процесу, фінансування, надання житла співробітникам університету, оздоровлення та відпочинку, оплати праці, вартості проживання в гуртожитку.
Зокрема Леонід Васильович повідомив, що значна частка бюджету університету витрачається саме на соціальні питання, як то оплата праці, виплата оздоровчих, ремонти аудиторій та гуртожитків та ін.
На зустрічі було піднято "болюче" питання усіх науковців - зарахування на роботу наукових співробітників.
Усіх присутніх на зустрічі також цікавило питання відпочинку у ОСК с.Берегове. Леонід Васильович повідомив, як просувається питання з берегоукріпленням та які значні кошти потрібні для цього.
Студенський актив і, частково викладацький, особливо цікавило питання підняття оплати за гуртожитки. Ректор університету наголосив, що оплата за проживання в гуртожитках університету на сьогодні найнижча по м.Києву, але вона має збільшитися. Ректорат спільно з профспілковим комітетом працююють над зменшенням ціни за проживання в гуртожитках уніеврситету шляхом мінімізації витрат на його утримання. Обрахунок ціни враховує всі особливості та потреби на утримання кожного гуртожитку окремо.
Після змістовного виступу ректор Губерський Л.В. дав відповіді на багаточисленні запитання.
На виконання постанови президії Профспілки наступним етапом продовження переговорного процесу стала зустріч 21 жовтня 2010 року членів робочої групи з Першим віце-прем'єр міністром А.П. Клюєвим. Були підняті питання щодо збільшення видатків на освіту, розблокування Єдиної тарифної сітки, поетапного підвищення розмірів оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, встановлення надбавки за престижність педагогічної праці всім категоріям педагогічних працівників, виконання Указу Президента «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» тощо.
Під час зустрічі Перший віце-прем'єр міністр підтримав пропозиції профспілкової сторони та пообіцяв вишукати можливості щодо врегулювання порушених питань та максимально врахувати їх при опрацюванні Державного бюджету України на 2011 рік.
Сторони також домовилися 25 жовтня підписати протокол намірів між Урядом та Профспілкою працівників освіти і науки України.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024