Новини

 

Юрфак зустрічає своїх випускників по-домашньому…

01.04.2011
Мабуть, не дарма в народі кажуть, що у стінах приміщення завжди залишається дух тих, хто перебував тут раніше. Цей факт беззаперечно підтвердили і наші шановні гості, які за правом можуть розповідати про гуртожиток не з десятих вуст, адже і самі присвятили студентській домівці чи не найнасиченіші та найвеселіші роки свого життя.
Мазурок Володимир Антонович та Данчук Валерій Георгійович – прості завзяті, наполегливі, старанні студенти колись та вельмиповажні судді самого Верховного Суду України ще зовсім нещодавно, 29 березня 2011 року стали гостями серця студентського осередку молодих правників – гуртожитку №5.
25 років минуло з тих часів, коли шановні гості, ще будучи майбутніми випускниками юридичного факультету нашої рідної альма-матер, подібно до будь-якого сучасного обивателя гуртожитку, так само смажили картоплю на кухні, співали гучними компаніями свої особливі пісні, просилися у вахтерів «до дому», коли приходив час «тихої години»…Незабутні спогади із власного минулого та непідробна курйозність щодо теперішнього сучасних мешканців гуртожитку змусили з не аби-якою цікавістю поринути поважних посадовців у світ студентського життя та побачити на власні очі все, чим живе місцевий «народ». Володимир Антонович та Валерій Георгійович оглянули кухні, спортзал, кімнати та відвідали читальні зали.
Безмежно приємно було спостерігати за діями наших гостей, які розповідали про свої колишні умови життя в гуртожитку та із задоволенням фотографувалися зі студентами на фоні умов нових.
Тепла дружня атмосфера, захоплені та зацікавлені погляди юних правників, море споминів про щасливі миттєвості, подаровані колись студентською домівкою – і шановні пани разом із молоддю з головою занурюються у таке, здавалося б, нещодавнє минуле… Володимир Антонович та Валерій Георгійович потоваришували саме під час навчання на факультеті і не припиняють свого зв’язку досі. Згадували, що у свій час проживали спочатку в гуртожитку №1, потім №11. Пан Данчук саме там знайшов свою майбутню другу половинку. Чим цікавилися в студентські роки? Багато читали, що є природним та необхідним для юриста. З літературних творів виділили Ліну Костенко. Полюбляли кіно. Валерій Георгійович згадував «Джентльменів удачі». Не змогли не згадати і справжніх шлягерів тих часів: пісні «Снег кружится» і «Тиша навкруги», яку, до речі, Володимир Антонович охоче співав для дівчат. Захоплювалися футболом – грали в університетській команді і, звісно ж, вболівали за «Динамо». Та залишали час не лише для розваг, адже як справжні студенти-активісти приймали інтенсивну участь в громадській діяльності університету.
Проте з не меншою зацікавленістю студенти слухали про насичені та успішні життєві роки поважних гостей, сповнені досвіду, мудрості, наснаги та перемог. Так, Володимир Антонович Мазурок, що родом з с. Пульмо Шацького району Волинської області, перед вступом в університет працював завідувачем клубу в с.Залісся, проходив військову службу в м.Чернівці та Чехословаччині. На вступ до університету на юридичний факультет в 1981 році надихнуло ще шкільне прагнення поглибити знання права. По закінченню навчання пан Володимир стажувався на посаді судді, працював інспектором житлової комісії виконкому Києво-Святошинської районної ради. У березні 1989-го був обраний суддею Києво-Святошинського районного суду Київської області. Пізніше працював суддею Київського обласного суду, а з січня 2002 по червень 2008 року був заступником голови Апеляційного суду Київської області, гармонійно поєднуючи повноваження з посадами голови судової палати у цивільних справах та члена президії того ж суду.
Данчук Валерій Георгійович народився у с. Котелеве Новоселицького району Чернівецької області. Трудову діяльність почав у 1977 р. В 1986 р. закінчив юридичний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, після чого працював інструктором організаційно-інструкторського відділу виконавчого комітету Броварської районної Ради народних депутатів Київської області. У 1989 р. Валерій Георгійович був обраний народним суддею Броварського районного народного суду, а через сім років – суддею Київського обласного суду. Пізніше працював заступником голови судової палати Апеляційного суду Київської області.
У грудні 2006 року та у травні 2008 року Валерій Георгійович та Валерій Антонович були обрані суддями Верховного Суду України.
Що приємно, своїми успіхами вельмишановні судді завдячують своїм наставникам та надихачам – світилам української науки права - П. С. Матишевському, Є. В. Фесенку, І. К. Туркевичу, В. М. Ярошкевичу, О. І. Ткачу, О. А. Підопригорі та іншим.
Ось вони - найяскравіші приклади, стимули для будь-якого студента, що прагне отримати від свого життя якомога більше та досягти найбільших висот, та просто успішні особистості. Особистості, що мають за плечима роки професійної практики та життєвого досвіду, сотні кулькових ручок та центнери високоякісного паперу, недарма списаних та витрачених на творення мистецтва добра та справедливості. Особистості, що попри свої високі звання та становище, спілкувались із майбутніми правниками як із своїми поважними колегами, щирими друзями – одним словом «на рівні».
Як вже традиційно склалося в гуртожитку №5, зустріч завершилася не лише пам’ятною спільною фотографією, висловленням теплих побажань та дружніми рукостисканнями, але й годинними розмовами опісля, коли студенти мали можливість поділитися своїми приємними враженнями та насправді позитивними емоціями або ж навіть уявити себе в омріяній вишневій суддівській мантії, яку поважні гості захопили із собою.
А завершити цю розповідь краще за все прощальними словами одного із вельмишановних панів суддів, які майорять простотою, життєвістю і в той самий час мудрістю та силою, що неодмінно сповнить кожного студента-правника, що твердо стане на шляху до знань та перемог: «Радійте кожному моменту, кожній хвилині. Беріть від життя все, що тільки можливо. Ми маємо те, чого ми варті.»

Бадовська Степанида, Ткачук Наталія, Михайлюк Юлія,
Студентська рада гуртожитку №5








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024