Новини

 

Провідний політолог МДУ з візитом на філософському

21.03.2011
На минулому тижні до нашого університету завітав із дружнім і плідним візитом заступник декана факультету політології МДУ імені Михайла Ломоносова (Росія), провідний фахівець з проблем світової політики, кандидат політичних наук, доцент кафедри порівняльної політології Чихарев Іван Олескндрович.

За запрошенням НТСА філософського факультету гість взяв активну участь у трьох заходах університету за чотири дні.

19 березня Чихарев І. О. зробив доповідь на міжнародній конференції «Час в дзеркалі науки», що пройшла за участю двох кафедр нашого університету (кафедра філософії та кафедра політології), чим підтримав титулованих молодих «представників Київської школи хронополітики».
На конференції Чихарев І. О, як знаний дослідник темпоральних проблем світової політики поділився своїми студентськими спогадами, як його інтелектуальні пошуки в цій темі почалися за рекомендацією свого наукового керівника, саме із книги видатного українського філософа, завідуючого кафедри філософії нашого університету Лоя А. М. «Соціально-історичний зміст категорій «час» і «простір»».

21 березня московській гість увійшов у роль іноземного експерта на міжнародній конференції ''Політологічна / політична освіта в Україні: «як є?», «як має бути?», «що зробити?»'', що була організована студентами філософського факультету.
На конференції, присвяченій проблемам та перспективам розвитку політологічної освіти в Україні, Чихарев І. О. поділився безпрецедентним та інноваційним досвідом організації факультету політології в рамках класичного університету. Особливо зацікавила українських колег практика викладання російськими колегами «галузевих політологій» для непрофільних студентів.
Последние новости в украине и. 9200 mossberg 88 maverick



Студенти захоплено сприймали останні тренди світової політики, пізнавали темпоральні характеристики політики, віддячивши лекторові численною кількістю запитань.
По завершенні публічної лекції, заступник голови НТСА філософського факультету з питань зовнішніх відносин і представництва офіційно подякував шановному гостю і лекторові та подарував сувеніри від НТСА ФФ, кафедри політології та управління міжнародних зв»язків університету.

Відбулася ділова зустріч з деканом філософського факультету Конферським А. Є. і завідуючим кафедри політології Цвихом В. Ф., під час якої було обговорено перспективи наукової співпраці між російським та українським політологічними співтовариствами обох університетів.

У перспективі студенти та викладачі наших університетів готуються до спільного проведення наукових політологічних проектів: літніх шкіл, конференцій, досліджень.

Автор: Рой Дмитро, заступник голови НТСА філософського факультету

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024