Новини

 

“Alma Mater – ніхто не забутий”

30.03.2004
26 березня 2004 року у залі засідань філософського факультету відбулася звітно-виборна конференція Організації ветеранів війни і праці Київського університету. Конференція відкрилась хвилиною мовчання, якою учасники та гості висловили глибоку скорботу та пошану всім загиблим під час Великої Вітчизняної війни, всім, хто віддав багато років наполегливої праці рідному університетові та пішов з життя у мирні часи.

Під час роботи конференції було обрано її керівний орган, до складу якого увійшли шість чоловік та створено мандатну комісію і комісію для створення резолюції рішень. З доповіддю перед присутніми виступила Голова Президії Карпенко М.О. У своїй промові Маргарита Олександрівна надала детальний звіт про роботу організації за попередній період, визначила напрями та орієнтири для подальшої роботи.

Організація учасників Великої Вітчизняної війни розпочала свою діяльність у 1953 році. Протягом сорока років її очолював Карнаухов І.М. За ці часи чинний орган пройшов шлях відбудови, розвитку та становлення. У 90-ті роки відповідно до діючого законодавства України, статуту Університету, відбулися суттєві перетворення: організація набула статусу важливої ланки громадського самоврядування університету. До того ж значно розширився контингент членів: тепер до певної категорії дорівнюються не тільки учасники та інваліди війни, їх вдови та члени сімей, а й всі ті, хто більше ніж 25 років працював на університетський ниві.

Члени президії попри всі негаразди та труднощі, з якими довелося зіткнутися, дуже відповідально ставляться до своїх обов’язків та самовіддано працюють у рамках своєї головної місії - здійснення соціальної та психологічної допомоги і підтримки ветеранів та захисту інтересів всіх членів організації. Найстаріший член спілки - ветеран Лисенко М.М. нещодавно відмітив свій 90-річний ювілей. Взагалі ж до складу спілки ветеранів входить 598 осіб, серед яких 3 Герої Радянського Союзу, 15 ветеранів війни і праці, що мають почесні вчені звання.

Конференція має надзвичайне значення для всіх ветеранів нашого Університету. Нажаль, захід такого рівня проведено вперше за останні чотири роки. Члени організації мають надію та збираються докласти максимум зусиль, щоб проведення подібних зборів відбувалося частіше та стало регулярним. В останні часи спілці довелося пережити дуже нелегкий період, але завдяки діяльності її лідерів кризу вдалося подолати.

Особливу подяку було висловлено ректору Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіку Віктору Васильовичу Скопенку, що він не тільки на офіційному рівні підтримує організацію ветеранів війни та праці університету, але й бере особисту безпосередню участь у житті ветеранів.

“Alma mater – ніхто не забутий” – це лозунг організації ветеранів, створеної для ветеранів, який вона підтверджує своєю щоденною працею та діяльністю.

Анна Почепська,
Прес-центр
Сергій Вижва,
Профком (фото)
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024