Новини

 

Теоретично про практичне

24.02.2011
21 лютого у приміщенні гуртожитку №5 Андріан Буковинський, керівник програми «Щаслива сім’я» при Головному управлінні в справах сім’ї, молоді і спорту КМДА, провів вступну лекцію для майбутніх юристів із цілого циклу, який можна об’єднати темою «Шлях до гармонії в особистих стосунках».

«Любов – це все. І це все, що ми про неї знаємо», - так часто обмежуються знання про високі почуття в молодих людей, які тільки-но вступили у самостійне буденне життя.

Розставляти пріоритети у стосунках, навчитися доходити компромісу зі своєю другою половинкою, впевнено йти вперед, долаючи труднощі і не зважаючи на всілякі перешкоди, що так активно і просто з усіх сил намагаються стати перешкодою на нашій жаданій дорозі до щастя, – ось чого нам справді потрібно навчитися, будучи активними та амбітними студентами, сповненими наснаги й ентузіазму.

Пан Андріан зазначив, що такий великий відсоток розлучень (а в Україні він сягає близько 57%) пов’язаний з тим, що часто-густо двоє молодих людей, які знаходяться на стадії засліплення своїми палкими почуттями, просто не розуміють серйозності кроку, на який вони ідуть, не усвідомлюють всієї тієї відповідальності, яка падає на їхні плечі. Фахівець також зазначив, наскільки важливо усвідомлювати різницю між категоріями «закоханість» і «любов», вміти йти на компроміс, розуміти суть довіри, віри і впевненості у відносинах.

Пан Андріан також визначив сфери формування нашого світогляду і свідомості стосовно змісту слова «любов»,що, в принципі, з’явилися в уявленні кожної людини досить суб’єктивно і спонтанно, виходячи із того середовища, в якому вона постійно знаходиться, фільмів,що ідуть по телебаченню і, врешті-решт, з наочного прикладу її ж батьків. Адже жодної офіційної державної програми, що була б спрямована на поглиблення знань на кшталт етики подружнього життя чи сексуального виховання серед дітей і підлітків у школах, досі на практиці немає.

Отож розібратися у безмежно барвистих і до неймовірності піднесених колізіях кохання у теоретичному його аспекті жителі гуртожитку №5 зможуть впродовж наступних 2 місяців завдяки курсу лекцій «Шлях до гармонії в особистих стосунках».

Хтозна… Можливо, саме матеріальні знання допоможуть нам удосконалити, здавалося б, ідеальне у нашому житті вже сьогодні?... Тож спробуймо все-таки поговорити теоретично про практичне…



Михайлюк Юлія,
студентська рада гуртожитку №5


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024