Новини

 

У ВІКНУ вшанували афганців

15.02.2011
Цього року заходи у Військовому інституті розпочалися з урочистого покладання квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані. Продовжилися вони зустріччю учасників бойових дій в Афганістані, воїнів-миротворців з курсантами та участю особового складу у заходах Голосіївського району м. Києва. Після чого відбулися урочисті збори військовослужбовців та працівників ЗС України.
У своєму вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін навів історичну довідку про традицію відзначення дати, розповів, що в бойових діях в Афганістані брали участь понад 160 тисяч українців, 3 360 з них не повернулися з тієї війни, майже 60 – вважаються зниклими безвісти або такими, що потрапили у полон. Отримали поранення понад ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.
– Сьогодні, – зазначив генерал-майор Віктор Балабін, – у ВІКНУ працюють та проходять військову службу 15 учасників бойових дій на території інших держав. Більшість з них, як члени «Спілки воїнів-інтернаціоналістів та миротворців Голосіївського району», взяли активну участь у святкових заходах міста Києва й нашого району. Безумовно, в першу чергу, в цей день громадяни України вшановуватимуть співвітчизників-учасників “афганської” війни, але ми справедливо вітаємо й тих наших воїнів, які, захищаючи мир на планеті, чесно й самовіддано виконували свій військовий обов’язок у 25 країнах світу.
Заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор Уліч, вітаючи тих, хто пройшов школу мужності в Афганістані та інших країнах, наголосив: «Ви – живий приклад виконання Військової присяги для всіх нас, тих, хто сьогодні стоїть на захисті Батьківщини. Ми пишаємось тим, що маємо можливість служити та навчатись поруч з вами, переймати ваш досвід».
Військовослужбовці ВІКНУ, які у свій час виконували інтернаціональний обов‘язок за межами країни, були заохочені наказами Міністра оборони України, Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голови Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації й начальника Військового інституту. Серед таких цього разу були: генерал-майор Віктор Балабін, полковник Ігор Ольховой, капітан Артем Чемерис, працівники Збройних Сил України Олексій Ларіонов, Олег Логвіненко, Петро Мехед, Вадим Браун, Віктор Данилейко, Микола Дорохов, Леонід Ільчук, Ігор Кравець, Олександр Місяць, Леонід Мухін та Віталій Чекменьов.
На завершення урочистостей відбувся святковий концерт.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024