Новини

 

Програмні зустрічі UNESCO-CEPES

17.03.2004
15 березня 2004 року відбулася зустріч першого проректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Третяка Олега Васильовича з директором Центру UNESCO-CEPES паном Яном Садлеком та ректором Київського політехнічного університету Михайлом Згуровським. У ході зустрічі обговорювалися плани та перспективи співпраці у галузі вищої освіти, особливо питання входження України до Болонської системи ВНЗ.

За останні 10 років вища освіта в Україні досягла значних успіхів, що дає їй змогу приєднатися згодом до Болонських процесів. Головним завданням України при цьому є збереження високого рівня вищої освіти, покращення викладення інформації та удосконалення процесу навчання.

Олег Васильович підкреслив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка вже близько п’яти років тісно співпрацює з ЮНЕСКО у сфері підготовки спеціалістів та молодих вчених.

Центр UNESCO-CEPES існує понад 30 років в місті Бухаресті (Румунія) і відповідає за сферу вищої освіти в Європейському регіоні та США, також він займається організацією конференцій, визнанням дипломів та проблемами студентів.

За словами пана Садлека, Центром UNESCO-CEPES проведена значна робота з підготовки України та Росії до входження у Болонські процеси. Найближчим часом UNESCO-CEPES планує проведення ряду конференцій в Берліні та Вашингтоні, присвячених Болонській системі (http://www.cepes.ro/hed/meetings/Default.htm). А 15-16 квітня цього року у Відні (Австрія) відбудеться Міжнародний семінар з інституційних структур і керівництва, використання на практиці в контексті нових якісних гарантій потреб.

Наталія Коротенко
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024