Новини

 

У ВІКНУ гість із Словаччини

14.02.2011
Відповідно до Договору між ВІКНУ та Київською асоціацією військових аташе (КАВА) про надання освітніх послуг 12.02.11 у цьому військово-навчальному підрозділі університету відбулася лекція на тему: «Словацька Республіка та її Збройні Сили», яку провів аташе з питань оборони Посольства Словацької Республіки в Україні полковник Юрай Бескід. Лекцію було прочитано українською мовою.
В ході її проведення доповідач розповів про історію створення Словацької Республіки та її Збройних Сил, реформування й переходу армії на професійну основу, вступ держави до НАТО та ЕС, військове співробітництво з країнами Європи та світу.
– Сьогодні, – зазначив полковник Юрай Бескід, – незважаючи на існуючи проблеми, нам вдалося створити свою сучасну промисловість та мобільні Збройні Сили, кількість яких була скорочена з 63 до 13 – 14 тисяч осіб. Йде процес їх технічного переоснащення (відсоток бойової техніки та озброєння, що залишилися з радянських часів скоротився до 70), підвищення соціальних стандартів військовослужбовців (їх заробітна платня складає вище 800 євро на місяць, при 750 євро в середньому по країні).
Поважний гість відповів на численні запитання аудиторії, що стосувалися системи підготовки військових фахівців для Збройних Сил Словаччини, їх матеріального та правового забезпечення, соціального захисту, особливостей проходження військової служби, участі у миротворчих операціях, попередження терористичних актів та техногенних катастроф, співпраці з іншими країнами-членами НАТО та Україною.
Начальник факультету іноземних мов та військового перекладу ВІКНУ полковник Ігор Ольховой щиро подякував аташе з питань оборони Посольства Словацької Республіки в Україні за змістовний виступ та від імені начальника Військового інституту вручив йому Почесну грамоту за значний особистий внесок у навчально-виховний процес підготовки спеціалістів для Збройних Сил України, після чого відбувся обмін подарунками.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024