Новини

 

Семінар по боротьбі з корупцією пройшов успішно

14.12.2010
10-11 грудня 2010 року в Навчально-науковому центрі державного управління та фінансового контролю Інституту післядипломної освіти відбувся семінар за темою «Боротьба з шахрайством і корупцією у сфері управління державними фінансами». Захід проводився в рамках Стратегії модернізації системи управління державними фінансами розробленої Мінфіном України за підтримки Світового банку.
10-11 грудня 2010 року

Цей семінар було організовано спільними зусиллями ГоловКРУ, Міністерства фінансів та Світового Банку для навчання дієвим антикорупційним методам боротьби керівництва обласних державних органів влади, міністерств та відомств, начальників обласних контрольно-ревізійних служб. На семінарі були присутні керівники Головного контрольно-ревізійного управління України, регіональних КРУ та обласних державних адміністрацій, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Приймало участь у семінарі 300 осіб.
Семінар проводився експертами з питань міжнародного досвіду боротьби з шахрайством і корупцією, науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представники СБУ, МВС, Держфінмоніторингу, Міністерства юстиції. Робота була розпочата зі вступного слова голови Головного контрольно-ревізійного Управління України АНДРЄЄВА П.П., та першого проректора КНУ ЗАКУСИЛА О.К. З доповіддю виступали: ПРИТИКА Ю.Д. - заступник Міністра юстиції України, на тему «Реформування антикорупційного законодавства»; СМІРНОВА О.Л. - начальник відділу антикорупційного законодавства Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронної діяльності та антикорупційної політики; КОВАЛЬЧУК Н.Г. - заступник директора Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України на тему «Практика проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів та організаційно-розпорядчих документів»; ЯРЕМЕНКО С.П. - головний спеціаліст сектору координації діяльності органів виконавчої влади з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України на тему «Основні напрями реалізації антикорупційної політики на сучасному етапі»; ТКАЧ В.Д. - перший заступник Голови Головного управління державної служби України на тему «Запобігання проявам корупції на державній службі та органами місцевого самоврядування»; РУССКОВ В.А. - старший прокурор відділу нагляду за виконанням законодавства про боротьбу з корупцією Генеральної прокуратури України, державний радник митної служби II класу Генеральної прокуратури України на тему «Чинне законодавство щодо боротьби з корупцією: практика і проблеми застосування»; ДМИТРІЄВ М.В.- помічник начальника управління ГУБКОЗ, підполковник Служби безпеки України на тему «Боротьба з шахрайством і корупцією у сфері управління державними фінансами»; КРАСНІКОВ Д.А.- заступник Голови ГоловКРУ на тему «Вимоги законодавства з питань державних закупівель та контролю за їх здійсненням»; ГІЗАТУЛІНА Л.В.- заступник Голови ДКУ на тему «Контрольні повноваження ДКУ за дотриманням бюджетного законодавства учасниками бюджетного процесу»; ЧЕЧУЛІНА О.О. - заступник Голови ГоловКРУ на тему «Нововведення у Бюджетному кодексі в частині здійснення контролю»; БУТКАЛЮК П.Є. - начальник 4-го відділу Управління внутрішньої безпеки ДПА України на тему «Концептуальні засади удосконалення відомчої системи заходів протидії корупції»; КОРЖЕНІВСЬКИЙ Я.В.- заступник директора Департаменту взаємодії та координації системи фінансового моніторингу Державного комітету фінансового моніторингу України на тему «Роль Державного комітету фінансового моніторингу України у боротьбі з шахрайством і корупцією».
На другий день семінару навчання по боротьбі з шахрайством проводили провідні науковці економічного факультету нашого університету та Київського національного економічного університету: КОВТУН Н.В. - доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри статистики та демографії Київського національного університету імені Тараса Шевченка на тему «Метод індикативного оцінювання шахрайства у фінансовій сфері»; ДРОЗД І.К.- доктор економічних наук, професор, директор навчально-наукового центру державного управління та фінансового контролю (ННЦ ДУФК) на тему «Проблема корупції в системі фінансування освіти»; СВІРКО С.В. - доктор економічних наук, професор кафедри обліку в кредитних і бюджетних установах і економічного аналізу Київського національного економічного університету на тему «Модернізація обліку бюджетної сфери як елемент боротьби з шахрайством в сфері державних фінансів».
Актуальність проведеного обговорення питань боротьби з шахрайством в суспільстві дуже висока, тому захід висвітлювався багатьма українськими телеканалами та іншими ЗМІ.
На семінарі вперше в Україні комплексно були охоплені питання антикорупційного законодавства, європейського досвіду боротьби та шляхи попередження шахрайства й корупції в системі управління державними фінансами.








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024