Новини

 

Посол Китаю відвідав університет

21.10.2010
21 жовтня відбулася зустріч ректора університету академіка Леоніда Губерського з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжаном Сіюнем. Під час зустрічі зазначалося, що в університеті приділяють значну увагу вивченню китайської мови та літератури, особливо зі створенням Інституту Конфуція. Чжан Сіюнь наголосив , що українські студенти, на його думку, досить вправно опановують китайську мову і це відчувається у спілкуванні з ними . Пан Посол також щиро подякував нашому університету за піклування про китайських студентів.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка має угоди про співробітництво з п»ятьма університетами КНР. Про успішне виконання умов цих угод свідчить постійний обмін студентами між нашими вузами. 90% українських студентів, які вивчають китайську мову, проходять практику в КНР. Нещодавно делегація Цзілінського університету відвідала наш університет. Пана Посла принагідно запросили відвідати виступ китайських студентів, які зазвичай представляють свою культуру на святкових концертах у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.
На зустрічі було висловлено обопільне задоволення рівнем співробітництва, прийнято рішення поглиблювати та вдосконалювати його, а також зміцнювати дружбу між нашим університетом, Посольством КНР в Україні та вищими навчальним закладами Китаю.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024