Новини

 

Італія стає ближчою

19.10.2010
18 жовтня 2010 року на базі Інституту філології пройшов міжнародний круглий столі
«Італійська мова в Україні: стан, проблематика, перспективи», організований Центром географічних та культурних досліджень Італії при географічному факультеті у співпраці з Італійським інститутом культури Посольства Італії в Україні.

Із вступним слово з нагоди відкриття міжнародного круглого столу
Виступив Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Бех Петро Олексійович.

З привітальним словом виступив почесний гість Надзвичайний і повноважний Посол Італії в Україні Пієтро Джованні Доннічі, пан Посол також вручив п’яти студентам географічного факультету міжнародні сертифікати Сієнського університету для іноземців (Італія) про знання італійської мови, як іноземної (CILS).

Директор Італійського інституту культури при Посольстві Італії в Україні доктор Вієрі Сораче Марска розповів присутнім про роль Італійського інституту культури у популяризації італійської мови в Україні та зазначив особливу актуальність тематики круглого столу.

Секційні засідання круглого столу були присвячені двом напрямкам:
1. Лінгвістичні, психологічні, педагогічні та методичні аспекти викладання італійської мови у лінгвістичних та нелінгвістичних навчальних закладах.
2. Сучасні інформаційні технології викладання італійської мови у вищих, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах.

Під час роботи круглого столу прозвучало тридцять наукових доповідей провідних викладачів університету, керівників загальноосвітніх навчальних закладів, випускників та студентів кафедри іспано - італійської філології та кафедри перекладу з романських мов імені М.Зерова Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також представників навчальних закладів Італії (доповідь директора Державного інституту готельного господарства, ресторанної справи та туризму «Джироламо Варнеллі» міста Чінголі, професора Еліо Карфания на тему: «Лінгвістичні аспекти підготовки фахівців у галузі туризму» та доповідь професора Антонелла Монтекіарі на тему: «Percorsi didattici di lingua e cultura italiana per studenti stranieri. Problematiche e metodologie»).
В межах круглого столу пройшла жвава дискусія з обговорюваних питань та опрацьовано конкретний план дій щодо популяризації італійської мови в Україні.
Організаторами та головуючими круглого столу були Мотузенко Олена Олександрівна, к.г.н, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, директор Центру географічних та культурних досліджень Італії та Пономаренко Ольга Володимирівна, к.філол.н., доцент Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024