Новини

 

Генеральний менеджер AFCEA Europe відвідав Київський університет

30.07.2010
З 24 по 27 липня 2010 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка з робочим візитом відвідав Генеральний менеджер європейського відділення міжнародної асоціації AFCEA, (AFCEA http://www.afcea.org/factsheet.asp, AFCEA Europe http://www.afceaeurope.org/), адмірал у відставці Роберт Говелл (Robert Howell) з дружиною.

AFCEA є міжнародною некомерційною асоціацією, метою якої є впровадження інформаційних та комунікаційних технологій та засобів безпеки в державні органи, військову сферу, індустрію, освіту, що здійснюється через проведення конференцій та виставок, створення відділень асоціації в різних країнах, членами яких є науковці, військові, державні діячі, студенти.

Роберта Говелла приймали проректор з міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка П.О. Бех, проректор з наукової роботи В.І. Григорук, начальник Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, президент відділення AFCEA в Україні Заславський В.А.

Почесні гості мали змогу познайомитись із університетом, переглянути презентаційні матеріали про історію і сьогодення Київського університету. Під час переговорів розглядалися питання фінансування спільних проектів, залучення студентів та аспірантів університету до міжнародної співпраці, участі у конференціях та виставках AFCEA, створення клубу студентів відділення AFCEA в Україні.

У ході зустрічі обговорювались питання науково-технічного співробітництва, співробітництва з NATO в рамках програми «The NATO Science for Peace and Secuirty Programme» в інформаційному центрі NATO, що розташований в Інституті міжнародних відносин Київського національно університету імені Тараса Шевченка.

Роберт Говелл та представники університету обговорювали питання співробітництва з М.Роєнко, президентом компанії MIRATECH (http://www.miratechgroup.com/miratech/index.php?lang=ru) та відвідали ВАТ «УкрКарт» (http://www.ukrcard.com.ua/ukr/), де зустрілися з Головою правління ВАТ «УкрКарт» О. Бойко та співробітниками, з якими виконується сумісний проект по впровадженню платіжних терміналів в університеті.

Досягнуто домовленість про проведення у наступному році міжнародного семінару по платіжним та банківським системам.

Роберт Говелл разом з дружиною відвідали зоологічний музей Київського університету, зробили запис у книзі відгуків, відвідали старовинні пам’ятки та музеї міста Києва.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024