Новини

 

Святкування Дня Італійської Республіки

02.06.2010
З нагоди Дня Італійської Республіки, 2 червня 2010 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка з великим успіхом пройшла презентація комедії Альдо Ніколая «Залізний клас» у виконанні відомої італійської театральної трупи «La barcaccia» у складі Данте Річчі, Мужжі Беллагамба, Клаудіо Белфіорі.

Захід організовано Центром географічних та культурних досліджень Італії за підтримки Асоціації сприяння розвитку італійської культури та науки в Україні «Італіамо» в межах програми Днів інтеркультурного співробітництва «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів».

Велика зала Головного корпусу університету гостинно приймала студентів та викладачів провідних навчальних закладів Києва, представників Посольства Італії в Україні на чолі з Послом Італії Пьєтро Джованні Доннічі з дружиною, представників італійського бізнесу, громадських організацій та всіх, закоханих у італійську мову та культуру.

Проректор з навчально-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) професор Бех П.О. привітав із святом всіх присутніх та зазначив особливу важливі проведення подібних заходів, а фольклорний колектив «Роксоланія» виконав автентичні обрядові пісні, як символ початку культурного діалогу.

Професор Італійського інституту культури Джулівія Міло презентувала присутнім театральну трупу и на сцені розпочалося захоплююче дійство…

Програма перебування театральної трупи «Lа barcaccia» передбачає проведення майстер-класів з сучасної італійської літератури та театру для студентів університету, які вивчають італійську мову на базі Інституту філології.



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024